وظایف کمک پرستار

وظایف کمک پرستار چیست؟

کمک پرستار (بهیار) یا بهورز، زیر مجموعه کادر پرستاری است. بهیاران جزو اولین کسانی هستد که در بیمارستان به بیماران کمک می کنند. آن ها دارای برخی مهارت های به خصوص هستند و وظایف مخصوصی برعهده دارند در حالی که نسبت به پرستاران و پزشکان کمتر درگیر کارهای خطیر و ریسک دار هستند. بهیاران باید دارای مهارت ارتباطی، مهارت فیزیکی و برای ارتباط بیشتر و راحت تر و تسکین دادن به بیماران هستند.

سخت کوشی در بهیاری بسیار مهم است زیرا ممکن است گاهی کار ها در شرایط سخت و طولانی باشند در این شرایط آن ها نباید روحیه خود را از دست داده و باید کار های خود را جلو ببرند. بهیاران می توانند در خانه های بهداشت ، بیمارستان ها ، مراکز بهداشتی روستایی ، و اورژانس های جاده ای وشهری به خدمت بپردازند.

البته گفتنی است که بهیاران دستیار پزشک هستند و با نظر آن ها عمل میکنند . بهیاران همچنین می توانند در صورت دارا بودن شرایط خاص به پرستاری تغییر رشته داده و به پرستاری مشغول شوند که این تغییر خود دارای شرایط و ضوابط خاصی است که هر ساله اعلام می گردد .در ادامه به بررسی برخی وظایف بهیاران می پردازیم تا با آن ها آشنا شویم.

شایان ذکر است که این وظایف را همه بهیاران مجبور نیستند انجام دهند چرا که با نظر پرستار و پزشک برخی از این وظایف را به عنوان مسئولیت پذیرفته و بقیه وظایف را دیگر بهیاران انجام می دهند

وظایف کمک پرستار چیست

وظایف کمک پرستار یا بهیاری

بهیاران شرایط متفاوت تری نسبت به بقیه کادر درمان دارند، وظیفه آن ها بیشتر جنبه خدماتی و آرامش بخشی به بیماران دارد. در زیر به وظایف بهیاران که در منشور حقوق مبتنی بر پرستاری آمده به طور کامل می پردازیم:

  1. کسب دستور از سرپرستار یا پزشک
  2. کمک در امر پذیرش ، ترخیص و انتقال بیماران از مراکز بهداشتی درمانی و انتقال درون بیمارستانی
  3. رسیدگی به نیاز های بهداشتی بیماران : رفع نیاز های بهداشت پوست و مو و بهداشت دهانی
  4. کمک به رفع نیاز های تغذیه ای: کمک در خوردن غذا ببه بیماران فاقد توانایی خوردن و یا تغذیه به وسیله لوله معده ( گاواژ )
  5. تامین نیازهای مربوط به سرویس بهداشتی مددجو
  6. کمک به تثبیت درجه حرارت بدن با استفاده از پاشویه، دارو،کیف آبگرم و …
  7. رسیدگی به تخت مددجویان و مرتب نمودن آن ها و برانکارد
  8. کمک به مددجویان فاقد توانایی راه رفتن برای خروج یا کار های دیگر
  9. کنترل علایم حیاتی ،مانند نبض ،درصد اکسیژن و ثبت آن ها
  10. گرفتن نمونه های آزمایشگاهی مثل خون
  11. حضور در تحویل شیفت به بهیار دیگر و گزارش دادن اقدامات انجام شده
  12. برقراری ارتباط موثر و مداوم با مددجویان با ملاحظات حال آنان و گزارش کردن آنان
  13. ثبت دقیق مراقبت های انجام شده بطور دقیق از مددجویان در پرونده آن ها
  14. انجام آمادگی های قبل و پس از عمل جراحی بر اساس استانداردهای موجود پرستاری
  15. آماده سازی مددجو جهت ترخیص

   16.آماده کردن بیمار جهت انجام معاینات پزشکی با رعایت منشور حقوق بیمار شامل ( برقراری ارتباط با مددجو / در وضعیت صحیح قرار دادن بیمار / بر داشتن پوشش از محل معاینه و در معرض قرار دادن برای پزشک / حفظ محیط مناسب جهت معاینه / در دسترس قرار دادن وسایل معاینه )

    17.آماده کردن وسایل جهت ضد عفونی کردن آن ها

   18.انجام فرآیند های پس از کار های پزشکی مانند تعویض پانسمان، انجام نوار قلب، کشیدن بخیه، تزریقات( عضلانی ، زیر پوستی ، داخل پوستی ، تزریق واکسن ) و کمپرس ها تحت نظارت مسئول شیفت

   19.کمک در امر توانبخشی مددجو ( مانند کمک در بکاربردن چوب زیر بغل و پروتزها )

  1. انجام و مشارکت در امور مراقبت از جسد طبق موازین شرعی
  2. حفظ امنیت بیمار در برای جلوگیری از بروز حوادث احتمالی

    22.شرکت در کلاس های بازآموزی و دوره های تعیین شده

  1. انجام دستورات سرپرست شیفت

این وظایف، جزو وظایفی است که مطابق قانون باید هر بهیاری توانایی کامل برای انجام دادن آن ها را داشته باشد تا با نظر پرستار یا پزشک به انجام آن ها مشغول باشد.

تفاوت کمک پرستاری (بهیاری) با پرستاری:

بهیار یا کمک پرستار همانطور که گفتیم بیشتر جنبه خدمات به بیماران را دارد. این خدمات باید مطابق با دستور و قانون باشد.پرستاران با انجام خدمات پزشکی و با توجه به دانش پزشکی شان، بقیه کار ها نظایر آن چه در بالا تحت عنوان وظایف کمک پرستار گفته شد همچون، انجام آزمایش، بررسی و ثبت حال بیماران و گزارش نویسی آن ها، و رسیدگی به بیماران را به بهیاران واگذار می کنند و بهیاران  از این حیث مکمل کار های درمانی پزشکان و پرستارانند تا راحتی و آرامش بیماران را در بیمارستان یا مراکز درمانی دیگر تامین کنند.

  • علت دیگر، پر مشغله بودن پرستاران و عدم رسیدگی به بیماران در زمان مناسب است، پس وجود ارگانی مخصوص برای رسیدگی دایم و ثبت حال بیماران و گزارش دادن حال آن ها ضروری است که همچین ارگانی وجود داشته باشد. قوانین بهیاری توسط وزارت بهداشت و آموزش پزشکی تدوین شده و گزارش می گردد.همچنین بهیاران جهت بهداشتی نگه داشتن محیط و بیماران آموزش های خاص می بینند که  انجام آن ها برای بیمارستان یا مراکز درمانی امری حیاتی  بسیار مهم است .
  • بهیاران می توانند با ارتباط بیشتر و عاطفی تر با خانواده بیمار و خود بیمار حال اورا جویا شده و از نکاتی که شاید پرستار متوجه نشده باشد رابه سرپرست خود خبر داده و کمک شایانی به بیمار کنند .تمامی بهیاران باید این را در نظر داشته باشند که ممکن است محیط های مختلف را تجربه کنند و باید توانایی های خود را همواره بروزکنند تا بتوانند در وقت خود از آن توانایی ها استفاده کنند

تفاوت وظایف کمک پرستار و پرستار

تفاوت اصلی وظایف کمک پرستار با پرستار در این است که بهیار دستیار پزشک است و در قوانین نیز به عنوان دستیار پزشکی محسوب می شود اما در بیمارستان بهیار ها زیر مجموعه کادر پرستاری قرار می گیرند.

تفاوت دیگر بهیار با پرستار در آموزش های آنان است، آموزش های پرستاری مبتنی بر آموزش های بالینی و بیمارستانی بوده در حالی که آموزش های بهیاری مبتنی بر آموزش های اورژانسی و آموزش های سیار است،تفاوت دیگر در این است که بهیاری مبتنی بر دانسته های پزشکی است و دارای مهارت های اخلاقی عاطفی نگهداری  است.

همچنین محل خدمت پرستار ها در بیمارستان ها و مراکز درمانی است اما بهیار ها می توانند در مراکز نگهداری سالمندان، اورژانس ها، خانه ها ، بیمارستان ها، مراکز نگهداری حضور و ارائه خدمت کنند.

تفاوت کمک پرستار با پرستار

وضعیت کمک پرستاری در ایران چگونه است؟

کسانی که قصد دارند اطلاعات خود را در رابطه با سوال وظایف کمک پرستار چیست، کامل کنند، احتمالا در مورد وضعیت این گروه شغلی در ایران نیز سوالاتی خواهند داشت. کمک پرستارها در ایران برای آنکه در حوزه کاری و شغلی خود موفق و کارآمد ظاهر شوند، می بایست در دوره های آموزشی که در این راستا برگزار می شود، شرکت کنند. کسانی که با حضور در این دوره ها، مهارت و تجربه خود را افزایش دهند، به عنوان یک نیروی حرفه ای شناخته شده و می توانند حقوق مناسبی دریافت کنند.

البته باید توجه داشته باشید، رتبه و مرتبه شغلی این گروه، از سایر پرسنل و کارکنان بخش درمان پایین تر بوده و وظایف متفاوتی برای آنها تعریف شده است. مراکز درمانی دولتی و خصوصی بهترین شرایط را برای اشتغال به کار کمک پرستارهای ماهر و آموزش دیده فراهم آورده است. در هنگام درخواست تقاضا برای وارد شدن به این حوزه، شرایط سنی را مورد بررسی قرار دهید.

وضعیت رشته کمک پرستاری در کشورهای دیگر چگونه است؟

جهت بررسی و صحبت در رابطه با سوال وظایف کمک پرستار چیست، قصد داریم در خصوص وضعیت این رشته در کشورهای مختلف جهان نیز اطلاعاتی را بیان کنیم. برای مثال در کشور آلمان برای شغل پرستاری و کمک پرستاری ارزش و اعتبار زیادی قائل هستند و حقوق مناسبی برای این دو گروه کاری در نظر گرفته اند. به همین دلیل، گرفتن مدرک کمک پرستاری می تواند راهی برای مهاجرت به کشور آلمان باشد. البته افرادی که قصد دارند با کمک این مدرک به کشور آلمان سفر کنند، می بایست به زبان آلمانی تسلط کامل داشته باشند.

در کشوری مانند کانادا نیز وضعیت شغلی کمک پرستارها قابل توجه و قابل تامل بوده و این گروه نیز حقوق و دستمزد خوبی را از دولت دریافت خواهند کرد. کسانی که با مدرک کمک پرستاری می خواهند به کانادا سفر کنند باید به برخی ملزومات و پیش نیازهایی که کشور کانادا برای کمک پرستارها تعیین کرده توجه داشته باشند.

کمک پرستارها چه دروسی را باید بگذرانند؟

در ادامه صحبت در خصوص وظایف کمک پرستار چیست، خوب است در رابطه با دروسی که مهارت جویان حاضر در دوره های کمک پرستاری باید سپری کنند، اطلاعاتی داشته باشید و بدانید که مطالعه چه دروسی برای این گروه شغلی اجباری است. علاقه مندان به فعالیت در شغل کمک پرستاری می بایست دروسی مانند کمک های اولیه، حمل بیماران، قواعد به کاربردن اقدام های پایه ای بهیاری، آشنا شدن با روش های نظافت بیماران، اصطلاحات و واژه های تخصصی در بیمارستان، روش های کنترل عفونت و افزایش ایمنی، روش های تجویز دارو، داروشناسی، روش های خدمت رسانی به کودکان بیمار و بیماران قسمت جراحی، روش های ارائه خدمات به بانوان بستری شده در بخش زنان و غیره را مطالعه کنند.

کمک پرستارها علاوه بر دروس تئوری می بایست به صورت کارآموزی نیز فعالیت کنند. این افراد باید 5 روز در هفته و به مدت 6 ساعت در هر روز، در یکی از بخش های زیر به صورت کارآموز فعالیت کنند:

  • کارآموزی در اورژانس
  • کارآموزی در بخش زنان
  • کارآموزی در بخش داخلی
  • کارآموزی در بخش روانی
  • کارآموزی در بخش اطفال

 

توجه داشته باشید شما می توانید حرفه کمک پرستاری با شرکت در دوره کمک پرستاری نیک اندیشان یاد بگیرید و در انتهای دوره مدارک معتبر از دانشگاه و بین المللی دریافت کنید. باید بدانید در انتهای دوره از طرف موسسه معرفی به کار خواهید شد.

برای ثبت نام در دوره آموزش کمک پرستاری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش کمک پرستاری نیک اندیشان؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. و در حین آموزش هر آنچه که در بازار کار آن مهارت، نیاز دارید را با زبان ساده و به صورت منتوری (تجربی) به شما منتقل می کنند تا بتوانید در آینده خیلی نزدیک از آن مهارت (حرفه) که یاد گرفته اید، درآمدزایی کنید.

باید بدانید اگر در انتهای دوره احساس کردید، باید در جلسات بیشتری شرکت کنید تا مفاهیم کل دوره را به طور کامل یاد بگیرید، میتوانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای دوباره در دوره جدید شرکت کنید و سر کلاس حاضر شوید و همچنین در انتهای دوره پس از آزمونی که از شما گرفته میشود، به شما مدارکی قابل استعلام از دانشگاه و فنی حرفه ای، و آکادمی URS انگلستان با مهر و هولوگرام و قابل استعلام داده می شود. و همچنین توسط موسسه نیک اندیشان معرفی به کار خواهید شد.

آیا نیک اندیشان به جز دوره کمک پرستاری ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
کاشت مو به روش FIT چیست؟ (بررسی مزایا و معایب)
نوشته بعدی
کاشت مو به روش fut چیست؟ (بررسی مزایا و معایب)

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • قشر کمک پرستار یک قشر مظلوم هست که نزدیک به یک سال در بیمارستان دوره میبینن و شش تا هشت ماه هم درس میخوانند اما نمیدانم چرا پرستاران فک میکنن اینان می‌خوان جای پرستاران رو‌بگیرن درحالیکه پرستار اگه بدونه کمک پرستار فقط برای کم کردن یک سری از وظایف اون اومده به خدا دیدشون عوض میشه که هیچ هنوز حامی بچه های کمک پرستاری هم میشپ

    پاسخ
    • نیک اندیشان
      فروردین 30, 1403 3:15 ب.ظ

      بله کاملا درست میگید .
      ممنون و متشکر از تمام زحمت های بسیار زیاد پرستاران و کمک پرستارهای عزیزمون.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image