کمک پرستار (بهیار) کیست

کمک پرستار (بهیار) کیست؟

بهیار اسمی است بسیار آشنا که بیشتر ما شنیده ایم ولی  اکثرا نمی دانیم که بهیار دقیقا کیست و چه وظایفی دارد. امروز در این مقاله به بهیاری یا کمک پرستاری می پردازیم

بهیار مشخصا یکی از افراد کادر درمان و پزشکی است و از لحاظ کاری در گروه پرستاری جای می گیرد و زیر نظر کادر پزشکی و پرستاری به فعالیت می پردازد.

تعریف رسمی بهیاری به شکل زیر است:

بهیاری به عنوان یکی از شاخه‌ های علوم و خدمات پزشکی، آمیزه‌ ای است از دانش پرستاری، مهارت فنی و اخلاق و عواطف انسانی و انضباط ویژه که در قالب شرح وظایف خاص خدمات بهداشتی درمانی در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز توانبخشی ، آسایشگاه‌ها، اورژانس‌ها و مراکز بهداشتی درمانی به مددجویان ارائه خدمات می‌نمایند.

کمک پرستار (بهیار) ها معمولا در بخش اورژانس و بخش های سیار به فعالیت و ارائه خدمت می پردازند بنابراین دامنه خدمت آن ها بسیار گسترده است

بهیاران باید به بیمار ارائه خدمت داده و درجهت تسکین آن ها تلاش کنند. پس باید مهارت های پرستاری و عواطفی را یک جا داشته و به ارائه خدمت بپردازند.

معرفی بهیاری یا شغل کمک پرستاری

شغل بهیاری یا کمک پرستاری چون زیر مجموعه ی کارهای پرستاری است، خطر و ریسک کمتری نسبت به پرستاری و پزشکی دارد ولی بهیاران باید توانایی های ارتباطی و عاطفی بیشتری داشته باشند تا بتوانند با بیماران به سادگی ارتباط برقرار کنند و شرایط بیماران را از زبان خود بیماران به صورت کامل جویا شوند. توجه داشته باشید هماهنگی بهیارها در گروه های خدمت بیمارستانی برعهده پرستاران است.

این شغل نیز همچون شغل های دیگر دارای برخی وظایف است که برخی از آن ها را ذکر می کنیم:

1.چک نمودن بیمار به محض ورود به مراکز بهداشتی و ثبت علائم حیاتی و گزارش نویسی برای پرستاران

2.تسکین و آرامش بخشیدن به بیماران و افزایش روحیه آن ها

3.بررسی و ثبت علائم حیاتی بیمار در طول شبانه روز

4.برآورد کردن وسایل اولیه  مورد نیاز پزشکی و دارو

5.نمونه گرفتن از خون های بیماران جهت آزمایش های پزشکی

6.رسیدگی به نظافت و تخت و بیمار

7.کمک به میل غذا در بیماران

8.انجام برخی کارهای شخصی بیماران

9.مرتب کردن تخت بعد از خروج بیمار برای پذیرش شدگان بعدی

این ها بخشی از وظایف بهیاری است که معمولا بین بهیار ها تقسیم شده و هر کدام بخشی از آن هارا برعهده می گیرند، همچنین بهیاران به دلیل این که مسئولیت کمتری نسبت به پزشکان بر عهده آن ها است و نسبت به پرستاان و پزشکان متخصص کار کمتری دارند، می توانند حتی در مراکز بهداشتی غیر بیمارستانی نظیر اورژانس های جاده ای یا مراکز روستایی به ادامه خدمت بپردازند.

انجام این وظایف بدون داشتن ارتباط خوب و عاطفی با بیماران امکان پذیر نیست و بعد از چابک بودن بهیار ها، عامل بعدی موفقیت بهیار ها مهارت های عاطفی آنها است.

معرفی بهیاری یا شغل کمک پرستاری

فرق بهیار و کمک پرستار چیست؟

معمولا وقتی در رابطه با سوال کمک پرستار کیست صحبت می شود، سوالات دیگری نیز در پی آن ایجاد می گردد که یکی از آنها فرق بهیار و کمک چیست، می باشد. یکی از تفاوت هایی که بین بهیارها و کمک پرستارها وجود دارد وظایف تعریف شده برای آنهاست. کمک پرستارها می بایست کارهای اولیه و ابتدایی بیماران را انجام دهند و به همین سبب، نیاز است بین 6 ماه تا یک سال در دوره های آموزشی کمک پرستاری شرکت کنند. از جمله فعالیت های این گروه کاری می توان به تمیز و مرتب تخت بیمار، گرفتن علایم حیاتی او، عوض کردن لباس بیمار، حمام کردن بیمار، سرو غذا و غیره اشاره کرد؛ اینها بخش عمده ای از کارهایی است که کمک پرستارها باید انجام دهند.

افرادی که تمایل دارند به عنوان یک بهیار کار کنند می توانند بعد از دریافت دیپلم، به دانشگاه های دولتی و یا خصوصی رفته و بعد از احراز صلاحیت های مورد نیاز، مشغول به کار شوند. از جمله وظایف این گروه شغلی می توان به وصل کردن سوند بیمار، مانیتور کردن بیمار، مراقبت از استومی، پانسمان و غیره اشاره کرد.

حقوق کمک پرستار چقدر است؟

موضوع دیگری که در پاسخ سوال کمک پرستار کیست، باید مورد بررسی قرار گیرد، حقوق کمک پرستار است. با توجه به محیطی که کمک پرستار در آن کار می کند، میزان حقوق دریافتی او می تواند متفاوت باشد. کمک پرستارهای شاغل در بیمارستان و یا مراکز درمانی، از یک حقوق ثابت برخوردار بوده و با توجه به تعداد شیفت هایی که در محل کار حاضر می شوند، ممکن است حقوقشان افزایش پیدا کند.

کمک پرستارهایی که در مراکز خصوصی کار می کنند و کارشان به صورت نوبتی نیست، حقوق ثابتی داشته و موضوع دیگری نمی تواند بر دستمزد آنها تاثیرگذار باشد. البته احتمال آنکه در سال های بعد، میزان حقوق این افراد افزایش پیدا کند، وجود خواهد داشت. کار کردن در مراکز درمانی، مانند بیمارستان ها برای این گروه فرصت خوب و مناسبی به نظر می رسد.

شرایط سنی کمک پرستار چگونه است؟

در رابطه با سوال کمک پرستار کیست، اطلاعاتی را به صورت مختصر و مفید در اختیارتان قرار دادیم. موضوع مهم دیگری که خوب است در رابطه با شغل کمک پرستاری مورد توجه قرار گیرد، شرایط سنی است. به جهت فعالیت هایی که این گروه باید انجام دهد، محدودیت هایی از نظر سنی برای آنها در نظر گرفته شده است. کسانی که قصد دارند وارد این حرفه شوند، می بایست در محدوده سنی 18 تا 32 سال قرار داشته باشند. کسانی که سابقه بیمه دارند، ممکن است چند سال به حداکثر سنشان افزوده شود.

موضوع مهم دیگری که علاوه بر شرایط سنی مورد توجه می باشد، سلامت جسمی و روانی کمک پرستارها می باشد. این شغل نیز به اندازه خود دردسرها و مشکلات زیادی داشته و از آنجایی که این گروه با بیماران سروکار دارند، باید صبر و حوصله زیادی برای برخورد با آنها داشته باشند. غالبا، کمک پرستارهایی هایی که از یک بیماری رنج می برند، نمی توانند رفتار خوب و دوستانه ای با بیماران داشته باشند.ش

راه های کمک پرستار (بهیار) شدن

راه های کمک پرستار (بهیار) شدن

یکی از راه های بهیار شدن، انتخاب رشته بهیاری در پایه نهم است. همانطور که می دانید رشته بهیاری در رشته های انتخابی  پیش فرض هنرستان نیست پس برای بهورز شدن باید آزمون و احتمالا مصاحبه انجام دهید تا دانش و هوش و روان شما مورد سنجش قرار گیرد.

بعد از آزمون بهیاری و موفق شدن شما در پشت سر گذاشتن آزمون بهیاری، شما در هنرستان به رشته بهیاری مشغول شده و بعد از فارغ التحصیلی می توانید با داشتن شرایط لازم هر یک از بیمارستان ها یا مراکز بهداشتی و با داشتن مدارک مورد نیاز آن ها مشغول به کار شوید.

تحصیل رشته بهیاری در هنرستان دارای برخی مزیت ها است :

و آن این است که تحصیل در بهیاری در هنرستان 3 ساله است و دارای پایه پیش دانشگاهی نیست. و همچنین بهیاری دارای سهمیه 5 درصد ظرفیت پرستاری می باشد. یعنی بهیاران با داشتن شرایط لازم، می توانند به پرستاری تغییر رشته داده و به عنوان پرستار به ادامه فعالیت مشغول گردند.

اما شرایط این تغییر رشته چیست؟

برخی از شرایط ها هر از چند گاهی تغییر می یابد اما شرایط اصلی به صورت زیر است:

1.داشتن سلامت روانی و جسمانی کامل

2.دارا بودن گواهی اشتغال به خدمت

3.داشتن حداقل سه سال سابقه خدمت به عنوان بهیار در استان محل خدمت پس از دریافت مدرک بهیاری

4.تحصیل در پیش دانشگاهی و کسب 70 درصد نمره آخرین فرد قبولی در گزینش آزاد

ولی یکی دیگر از راه های بهیار شدن می توان به قبولی در رشته بهیاری از طریق کنکور سراسری اشاره کرد.

قبولین از طریق کنکور معمولا دارای توانایی ها و دانش بالاتر بوده و مسئولیت و ریسک بیشتری را می توانند در شغل خود به هنگام خدمت برعهده گیرند و باید بعد از فارغ التحصیلی مهارت های بالینی و عملی آن ها مورد سنجش قرار گرفته و برای مشغول به کار شدن در رشته بهیاری، گواهینامه بهیاری را از طریق شرکت در آزمون مخصوص دریافت نمایند.

راه دیگر تحصیل در آموزشگاه های کاردانش بهیاری شوند که همانند سایر روش ها، متقاضیان با امتحان و سنجش می توانند وارد بهیاری شده و به ارائه خدمت بپردازند.

آخرین راه برای بهیار (کمک پرستار) شدن، شرکت در دوره  های آموزشی مانند: دوره کمک پرستاری (بهیاری) در موسسه آموزشی و کاریابی نیک اندیشان یا دیگر موسسات آموزشی که می شناسید، می توانید این حرفه را فرا بگیرید.

 

چرا دوره کمک پرستاری با نیک اندیشان؟

همانطور که میدانید نیک اندیشان یکی از برند های برتر در حوزه آموزش و کاریابی میباشد و توانسته با ارائه دوره های فوق العاده و به شدت مفید این جایگاه را به خود اختصاص دهد. زیرا در تمامی دوره ها مانند دوره کمک پرستاری، دارای اساتیدی مجرب می باشد که این اساتید مفاهیم آموزشی را به زبان ساده و کاربردی و مناسب بازار کار به شما منتقل می کنند. و از ارائه مطالب تئوری و غیر کاربردی خودداری می کنند تا وقت ارزشمند شما خیلی مفید سپری شود. به این هم توجه داشته باشید شما پس از گذراندن دوره گواهینامه (مدرک)  فنی حرفه ای و دانشگاهی قابل استعلام، به علاوه مدرک URS انگلستان با مهر و هولوگرام دریافت می کنید. و پس از آن هم شما توسط موسسه نیک اندیشان معرفی به کار خواهید شد.

برای ثبت نام در دوره آموزش کمک پرستاری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره کمک پرستاری ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
کاشت مو به روش fut چیست؟ (بررسی مزایا و معایب)
نوشته بعدی
فاصله‌ی بین جلسات لیزر موهای زائد چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image