ولتاژ برق چیست؟ (معرفی انواع ولتاژ برق و کاربرد آنها)
ولتاژ برق چیست، موضوعی است که ما در این مقاله قصد داریم در مورد آن توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. این مبحث یکی از کاربردی ترین مفاهیمی است که در علم الکترونیک به بحث و بررسی گذاشته می شود؛ بدون این مفهوم هیچ مداری قادر به کار کردن نیست. کلیه تجهیزات الکترونیکی برای کار کردن به صورت مطلوب و بهینه به نیروی برق نیاز دارند و راه اندازی این نیرو نیز به کمک جریان برق تک فاز صورت می گیرد که با ولتاژهای متفاوت در دسترس است. اگر علاقه مند هستید در مورد برق و ولتاژ، اطلاعات بیشتری به دست آورید، توصیه می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.
ولت و ولتاژ چیست؟
ولتاژ برق چیست، اولین موضوعی است که قصد داریم در همین ابتدا به صحبت در مورد آن بپردازیم. ولتاژ برق، به نیرویی گفته می شود که جریان برق را داخل سیم ها به راه می اندازد. در مدارهای الکتریکی این مفهوم را با حرف V نشان می دهند. اگر بخواهیم به صورت ساده و واضح در مورد این موضوع صحبت کنیم، باید بگوییم که ولتاژ، همان عامل اصلی و اساسی است که باعث می شود یک وسیله برقی روشن گردد؛ در واقع، ولتاژ در فرایند روشن و خاموش شدن تجهیزات برقی نقش مهمی دارد.
اولین بار این مفهوم توسط فردی به نام الساندور ولتا به جهان معرفی شد. او برای اولین بار توانست پیل ولتایی را اختراع کند و باعث ایجاد سوال ولتاژ برق چیست، شود. خوب است بدانید، میزان ولتاژ در کشورهای گوناگون، با هم فرق دارد. به عنوان مثال ولتاژ در کشورهای آفریقایی، آسیایی و اروپایی 220 ولت و در برخی دیگر از کشورها مانند ژاپن، عربستان، فیلیپین و قسمت هایی از شمال و جنوب آمریکا، 110 ولت است. ولتاژ در کشورهای متفاوت، در بازه عددی 110 تا 127 و 220 تا 240 ولت قرار دارد.
انواع ولتاژ برق چیست؟
در ادامه صحبت در خصوص ولتاژ برق چیست، لازم می دانیم در مورد انواع ولتاژ برق نیز توضیحاتی را ارائه کنیم. انواع ولتاژ به شرح زیر است:
ولتاژ یک سو شونده یا DC
یکی از انواع ولتاژهای برق، ولتاژ یک سو شونده است که به آن ولتاژ DC هم گفته می شود. جریان این نوع، همیشه ثابت بوده و هیچ تغییری در آن رخ نمی دهد. جریان ولتاژ از صفر به منفی و از صفر به مثبت، همیشه ثابت است و به همین سبب است که یک ولتاژ ثابت ایجاد می گردد.
ولتاژ متناوب و یا ولتاژ AC
از دیگر انواع ولتاژ که می توان در پاسخ به سوال انواع ولتاژ برق چیست، ذکر کنیم، ولتاژ از نوع AC یا متناوب است. در این نوع ولتاژ، جریان به صورت مستمر و متوالی به سمت جهت های منفی و مثبت حرکت می کند. یکی از مهم ترین تفاوت هایی که بین ولتاژ متناوب و یک سو شونده وجود دارد، به وضعیت جریان، ثبات و یا عدم ثبات آن بر می گردد.
ولتاژ موثر یا ولتاژ RMS
از دیگر انواع ولتاژ برق، می توان به ولتاژ موثر یا RMS اشاره کرد؛ این نوع ولتاژ در برق شهری به کار برده می شود. با وجود آنکه ولتاژ موثر، به صورت متناوب جریان پیدا می کند، اما حقیقت آن است که در برق شهری از میزان ولتاژ پایین تری استفاده می شود.
منبع ولتاژ برق چیست؟
منبع ولتاژ برق چیست، موضوع مهم دیگری است که می بایست در مورد آن صحبت شود. منبع ولتاژ، اِلمانی است که دو سر دارد و قادر است ولتاژ ثابتی را به مدار وارد کند. در حالت نرمال و ایده آل، وقتی یک منبع را به مدار متصل می کنند، با اتصال هر میزان مقاومتی به آن، ولتاژ ثابت خواهد بود، اما موضوعی که در واقعیت مشاهده می شود این است که معمولا در مدار، افت ولتاژ اتفاق می افتد.
در ادامه صحبت در مورد منبع ولتاژ برق چیست، باید بگوییم که منابع ولتاژ، باعث ایجاد و اتصال جریان می شوند. از جمله معروف ترین منابع ایجاد ولتاژ می توانیم به باتری اشاره کنیم. باتری ها دو سر مثبت و منفی داشته و با برقراری ارتباط بین این دو سر، جریان ایجاد می گردد. به خاطر داشته باشید، گاهی اوقات، در منبع ولتاژ هیچ جریانی وجود ندارد.
آمپر و ولت چیست؟
پاسخ به سوال آمپر و واحد ولتاژ برق چیست، از دیگر موضوعاتی که قصد داریم در مورد آن با شما صحبت کنیم. واحد شدت جریان، آمپر و واحد ولتاژ برق، ولت است؛ این یکی از مهم ترین تفاوت هایی است که بین آمپر و ولت وجود دارد. دقت داشته باشید که ولت و آمپر از هم جدا نبوده و به صورت مستقل عمل نمی کنند. این دو واحد به واسطه قانون اهم و به دلیل مقاومت به هم ارتباط دارند و به همین دلیل است که می گوییم آمپر و ولت نمی توانند مستقل از هم عمل کنند.
وقتی یک باتری که به عنوان یک منبع ولتاژ از آن یاد می کنند خریداری می کنید، اگر به دقت به برچسب روی آن نگاه کرده باشید، حتما علاوه بر عدد مربوط به میزان ولتاژ، اعداد دیگری نیز روی آن مشاهده کرده اید. معمولا باتری هایی که از یک نوع هستند ولتاژهای یکسانی دارند، اما میزان شدت جریان در باتری ها با هم متفاوت است. معمولا این برچسب و اطلاعاتی که روی آن درج می شود، به شما نشان می دهد که تا چه میزان می توان از باتری کار کشید و از جریان آن استفاده کرد. دقت داشته باشید که توان تولیدی منابع ولتاژ، بی نهایت نیست و مقدار مشخصی از جریان را در اختیار قرار می دهند.
جمع بندی
ولتاژ برق چیست، موضوعی بود که ما در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم. ولتاژ همان عاملی است که باعث می شود تجهیزات برقی عملکرد درست و مطلوبی از خود نشان دهند؛ در واقع، عامل اصلی به راه انداختن تمامی وسایل الکترونیکی، همین مفهوم می باشد. درک مفهوم ولتاژ و تمام مسائلی که به آن ارتباط دارد، تنها با شرکت در دوره های آموزشی، همچون دوره برق ساختمان نیک اندیشان میسر می گردد. چنانچه تمایل دارید در این مورد و سایر مسائل مشابه اطلاعات خوبی به دست آورید، توصیه می کنیم در این دوره ارزشمند شرکت کنید.
برای ثبت نام در دوره آموزش برق ساختمان نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇
آیا نیک اندیشان به جز دوره برق ساختمان ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه فنی مهندسی ، برگزار می کند؟
بله نیک اندیشان در حوزه فنی مهندسی ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :
آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟
دوره ماساژ ، دوره ماساژ پیشرفته ، دوره ماساژ سنگ داغ ، دوره ماساژ شیاتسو
حوزه آشپزی
دوره آشپزی بین الملل (ملل) ، دوره آشپزی ایرانی ، دوره آشپزی درباری ، دوره نان پزی
حوزه مدیریت کسب و کار
دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA
حوزه روانشناسی کاربردی
دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری
حوزه آرایشگری
دوره کاشت ناخن ، دوره رنگ و مش ، دوره بافت مو ، دوره اکستنشن مو
حوزه خیاطی
دوره برشکاری ، دوره چرخکار ماهر ، دوره مانتو دوزی ، دوره خیاطی ضخیم دوزی ، دوره خیاطی نازک دوزی ، دوره آموزش سوزن دوزی
حوزه گردشگری
دوره کار در موسسات مهاجرتی ، آموزش مهارت های کار در آژانس هواپیمایی ، دوره مدیر فنی بند الف ، دوره مدیر فنی بند ب ، دوره تور لیدری