معرفی قطعات روی برد موبایل (روش شناسایی آنها)
معرفی قطعات روی برد موبایل موضوعی است که ما در این مقاله قصد داریم در رابطه با آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. برد موبایل، یکی از مهم ترین اجرای موبایل بوده و معمولا به شکل یک صفحه سبز رنگ می باشد. کلیه اجزا و قطعات الکترونیکی که کمک می کنند موبایل کار خود را به خوبی انجام دهد، روی این قطعه سوار می شوند. خوب است توجه داشته باشید که خراب شدن برد می تواند باعث ایجاد ضعف در کارکرد موبایل شود و اگر زمانی این قطعه با ایراد و اشکال مواجه شود، این، وظیفه متخصصان است تا مشکل به وجود آمده را شناسایی و برطرف کنند. چنانچه قصد دارید در خصوص قطعات روی برد اطلاعات کاملی به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی قطعات روی برد موبایل و قطعات ریز روی برد به چه شکل هستند؟
قطعات برد موبایل، جزئیات زیادی داشته و این جزئیات هستند که باعث می شوند این وسیله کار خود را به خوبی انجام دهد. برخی از ریزقطعات موبایل به شرح زیر است:
مقاومت
یکی از مهم ترین قطعات نصب شده روی بردها، مقاومت است. مقاومت ها را در دو نوع اصلی و متغیر تولید می کنند. این قطعه وظیفه دارد در جهت کاهش جریان و افت ولتاژ کار کند و معمولا با توجه به کاربرد بردهای الکترونیکی تعداد مشخصی از آنها را روی بردها نصب می گردد. کسانی که در دوره های آموزشی معرفی قطعات روی برد موبایل شرکت می کنند، با دقیق ترین وظایف مقاومت آشنا می شوند.
خازن
از دیگر قطعاتی که روی برد سوار می شود، خازن است. خازن ها وظیفه دارند بارهای الکتریکی را ذخیره کنند. واحد اندازه گیری بار در خازن، فاراد است و در اغلب مواقع برای آنکه مقدار دقیق و درست بار خازن را نشان دهند از پیشوندهایی مانند پیکو، میکرو و نانو استفاده می کنند.
سلف
در ادامه معرفی قطعات روی برد موبایل، لازم می دانیم در خصوص القاگر و یا سلف نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. به القاگر، سیم پیچ نیز گفته شده و قادر است مقداری از انرژی الکتریکی را به صورت میدان مغناطیسی در خود ذخیره کنند. این قطعه یک قطعه پسیو دو سر است و از مهم ترین ویژگی های آن می توان به مخالفت با تغییر جریان مدار اشاره کرد.
قطعه ROM
در ادامه معرفی قطعات روی برد موبایل نوبت آن است که با ROM آشنا شوید. قطعه ROM همان جایی است که دستورالعمل برنامه نرم افزاری سیستم عامل، دستورالعمل برنامه در این بخش نیز توسط CPU هماهنگ می شود تا مطمئن شود که همه برنامه ها به درستی بارگذاری می شوند. اگر رام، معیوب باشد گوشی دچار مشکلات زیادی می شود.
قطعه RAM
حافظه دسترسی تصادفی، عمدتاً وظیفه ارسال و دریافت فرمان سیستم عامل را در حین کار با تلفن بر عهده دارد. آی سی رم در اثر افتادن شدید روی زمین یا آسیب کوتاه و یا در اثر تماس با آب و غیره تحت تأثیر قرار می گیرد و خراب می شود.
آی سی فلش
در انتهای معرفی قطعات روی برد موبایل با آی سی فلش آشنا شوید. این مدار مجتمع را می توان در قسمت پاور تلفن همراه یافت که به آن EEPROM، آی سی حافظه، رام و رم نیز می گویند. IC فلش معیوب عمدتاً منجر به مشکل در برق گوشی یا نرم افزارهای آن می شود. اگر این آی سی تعویض نشود، حتی اگر گوشی را میلیون ها بار فلش کنید، فقط وقت خود را تلف می کنید.
آیا cpu اصلی ترین قطعه در برد موبایل است؟
در ادامه معرفی قطعات روی برد موبایل، شما را با cpu به عنوان قطعه حیاتی و کاربردی در هر سیستم دیجیتالی مانند گوشی یا رایانه آشنا می کنیم. این قطعه در کنار ماژول های دیگر در برد گوشی وظیفه ی پردازش ورودی و خروجی را دارد.
برای پاسخ به این سوال که آیا cpu اصلی ترین قطعه در برد موبایل است، بهتر است با عملکرد و وظایف آن آشنا شوید. cpu بر اساس تعداد هسته ای که دارد، می تواند عملیات های متفاوتی را انجام دهد. به عنوان مثال cpu هشت هسته ای در یک زمان واحد قادر به انجام هشت عملیات است. متاسفانه این قطعه سخت افزاری روی موبایل گران قیمت است و قابل تعویض نیست. بنابراین با هر آسیبی به cpu باید برد موبایل به کلی تعویض شود.
عواملی که باعث خراب شدن یا سوختن cpu می شود در وهله اول آب و رطوبت است و در وهله دوم ضربه یا حرارت. داغ شدن بیش از حد و غیر نرمال گوشی، هنگ کردن، عدم اجرای برنامه ها و بازی های سنگین، روشن خاموش شدن مداوم و روشن نشدن موبایل از علائمی است که شما را وادار به تعویض cpu می کند. معرفی قطعات روی برد موبایل به همین جا ختم نمی شود، بهتر است مقاله های مشابه در این سایت را نیز مطالعه کنید.
معرفی قطعات روی برد موبایل و شکل دیود در برد موبایل چگونه است؟
دیودها از جمله قطعات نصب شده روی برد موبایل بوده و وظایف مختلفی را برای آنها تعریف می کنند. این قطعه وظیفه دارد سیگنال AC را به سیگنال های DC تبدیل کند و در واقع، مسئولیت تنظیم ولتاژ در برد به عهده این قطعه است.
دیودها انواع و اقسام متفاوت دارند، از جمله: دیودهای نوری، دیودهای حساس به نور و دیودهای زنر. دیودها را در مدار با حرف D نشان می دهند و معمولا نیز 2 پایه دارند.
ترانزیستور در برد موبایل چه کاربردی دارد؟
معرفی قطعات روی برد موبایل را با معرف ترانزیستورها ادامه می دهیم. این قطعه نیز از جمله مهم ترین قطعات به کار برده شده روی برد موبایل به شمار می رود؛ این اهمیت تا به جایی است که آن را قلب تپنده مدار می خوانند. ترانزیستورها، 2، 3 و یا 4 پایه داشته و وظیفه آنها انتقال نویز و پارازیت های موجود، به بدنه است.
ترانزیستورها، ساختار پیچیده ای داشته و در انواع مختلف در بازار موجود هستند. جنس آن از جنس مواد نیمه رسانایی چون ژرمانیم و سیلیسیم است؛ همین موضوع باعث شده که این قطعه گاهی به عنوان رسانای برق و گاهی به عنوان نارسانای برق عمل کند. تعمیر این قطعه کار راحتی نیست و تنها از عهده تعمیرکاران حرفه ای بر می آید.
تعویض قطعات روی برد موبایل به چه شکل صورت می گیرد؟
معرفی قطعات روی برد موبایل را با تعویض قطعات آن پی می گیریم. معمولا تعویض قطعات برد توسط کسانی انجام می گیرد که در این حوزه مهارت و تجربه کافی داشته باشند؛ این افراد برای تعویض قطعات برد، از یک هویه استفاده می کنند. هویه را به برق متصل کرده و بعد از آنکه داغ شد، آن را در کنار هر یک از قطعات برد موبایل که خراب است، قرار می دهند؛ به این شکل، لحیم قطعه آب می شود. بعد از این مرحله با یک قلع کِش، لحیم را جمع کرده، قطعه خراب را از جای خود جدا و آن را با یک قطعه سالم جایگزین می کنند.
آیا با نرم افزار قطعه شناسی موبایل (معرفی قطعات روی برد موبایل) آشنایی دارید؟
نرم افزار قطعه شناسی موبایل یکی از روش های مدرن و بسیار جالب برای آشنایی و معرفی قطعات روی برد موبایل است. این نرم افزار به کسانی که می خواهند در دوره های تعمیرات موبایل شرکت کنند، کمک می کند تا با شکل و ظاهر هر قطعه ای که در ساخت دستگاه های موبایل به کار برده شده است، آشنایی پیدا کنند. این نرم افزارها در افزایش اطلاعات و توانمندی علاقه مندان کمک بسیار خوبی است.
در برخی از نرم افزارهای مخصوصِ معرفی قطعات موبایل، شکل و نام قطعات آورده شده است. افراد می توانند به صورت شماتیک با این قطعات آشنایی پیدا کرده و خود را برای وارد شدن به حوزه تعمیرات موبایل آماده کنند. کسانی که به عنوان تعمیرکار موبایل کار می کنند، هم می بایست با شکل قطعات آشنایی داشته باشند و هم با نحوه ی کارکرد آنها.
نرم افزاری که معرفی کردیم در افزایش اطلاعات افراد برای آشنایی با ظاهر قطعات کمک کننده است. توصیه می کنیم اگر علاقه مندید به حوزه ی تعمیر موبایل وارد شوید، یکی از این برنامه ها را دانلود کرده و از اطلاعاتی که در آن آورده شده است نهایت استفاده و بهره را ببرید.
تشخیص قطعات روی برد چگونه امکان پذیر است؟
معرفی قطعات روی برد موبایل و تشخیص قطعات روی برد، موضوع دیگری است لازم می دانیم در خصوص آن اطلاعاتی را بیان کنیم. تشخیص قطعات روی برد به روش های متفاوتی امکان پذیر است. برای مثال، مقاومت، یکی از قطعاتی است که روی بردها نصب می شود. این قطعه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و شما هیچ مداری را نمی توانید بیابید که بدون مقاومت در حال کار کردن باشد. میزان مقاومت را با کدهای رنگی نشان می دهند، اما در برخی از آنها نیز ممکن است میزان مقاومت به صورت عدد و حرف روی آن نوشته شده باشد.
در ادامه صحبت در خصوص معرفی قطعات روی برد موبایل، باید به پتانسیومترها نیز اشاره کنیم؛ پتانسیومترها از دیگر قطعات به کار برده شده در برد هستند، یک نوع مقاومت به شمار رفته و میزان آنها را به صورت عدد روی آن درج می کنند. دیگر قطعه نصب شده روی برد، خازن است؛ مقدار و میزان هر خازن را به صورت عدد و حرف روی آن درج می کنند.
دیگر قطعه نصب شده روی برد، کریستال است؛ از کریستال ها برای تثبیت فرکانس استفاده می کنند. میزان هر فرکانس را به صورت عدد و حرف روی آن حک می کنند و در مدار با حرف X نشانش می دهند.
جمع بندی
معرفی قطعات روی برد موبایل موضوعی بود که ما در این متن در مورد آن صحبت کردیم. شناخت هر یک از قطعاتی که در برد به کار رفته می تواند به هنگام بروز عیب و ایراد، کمک کننده باشد. کسانی که در مورد قطعات برد اطلاعات کاملی دارند، در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل موجود را شناسایی کرده و می توانند به راحتی آن را حل کنند. به کسانی که تمایل دارند در مورد تعمیر موبایل اطلاعات خوبی را به دست آورند، توصیه می کنیم در دوره تعمیر موبایل نیک اندیشان شرکت کنند. این دوره یکی از کامل ترین و جامع ترین دوره های موبایل و آشنایی با قطعات به کار برده شده در آن می باشد.
برای ثبت نام در دوره آموزش تعمیر موبایل نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇
آیا نیک اندیشان به جز دوره تعمیر موبایل ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه فنی مهندسی، برگزار می کند؟
بله نیک اندیشان در حوزه فنی مهندسی ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :
آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟
بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه پیراپزشکی (طب)
دوره طب سنتی، دوره داروخانه، دوره کمک پرستاری، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره لیزر موهای زائد، دوره کاشت مو، دوره کاشت ابرو
حوزه مدیریت کسب و کار
دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA
حوزه حسابداری و بازرگانی
دوره حسابداری ، دوره بازرگانی ، دوره آموزش صادرات و واردات
حوزه روانشناسی کاربردی
دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری
حوزه هنری
حوزه کامپیوتر
دوره طراحی سایت ، دوره سئو ، دوره آموزش اتوکد ، دوره آموزش تری دی مکس (3D MAX)