درمان خانگی زخم با مواد طبیعی

درمان خانگی زخم

کسی پیدا نمی شود که در تمام عمر خود آسیب ندیده و روی بدنش زخم ایجاد نشده باشد. ایجاد زخم می تواند به طرق مختلف همچون: خراش، جراحی، سوختگی، گزیدگی و … ایجاد گردد. زخم آسیبی است که باعث درگیری پوست و گاها منجربه به بیماری های پوستی، عفونت و بیماری زمینه ایی می شود. درمان های مختلفی هم برای زخم وجود دارد که در این مقاله می خواهیم در مورد درمان خانگی زخم صحبت کنیم و ببینیم چگونه می توان زخم های سطحی را در منزل و با داروهای خانگی درمان نمود.

هر فردی در طول عمر خود چندین بار و به دلایل مختلف ممکن است دچار زخم شود. زخم می تواند: خفیف، شدید و مزمن باشد. داشتن کمک های اولیه در هر خانه ایی مهم تلقی می شود. در ادامه درمان خانگی زخم به مواردی که به ترمیم زخم های جزیی کمک می کنند اشاره کوتاهی خواهیم کرد.

  • باند
  • موچین
  • پماد آنتی باکتریال
  • گاز استریل
  • چسب زخم

نکات مهم در بهبود زخم

قبل از اینکه بخواهیم به درمان خانگی زخم بپردازیم بهتر است ابتدا ببینیم چه نکاتی را باید در رابطه با زخم بایستی رعایت کنیم. با ما همچنان در درمان خانگی زخم همراه باشید.

این موضوع را همه می دانیم که پوست یکی از بزرگترین اندام بدن انسان می باشد و به طور همیشه هم مورد تهدید قرار می گیرد. درمان زخم یک فراینده پیچیده ایی است که اگر به درستی از آن مراقبت نگردد ممکن است مشکلات جبران ناپذیری را برای انسان به بار آورد.

زمانی که پوست به هر دلیلی زخمی شود، قسمت آسیب دیده بدن تا زمان بهبودی همیشه از طرف میکروب، ویروس و … مورد تهدید قرار می گیرد.

برای بهبود زخم نکاتی وجود دارد که اگر به آن ها توجه گردد زخم ایجاد شده به سرعت بهبود می یابد. این نکات به این شرح است:

  • تا حد ممکن از مرطوب ماندن همیشگی زخم پیشگیری کنید. حمام کردن به صورت مداوم باعث می شود تا سایر میکروب هایی که در نقاط دیگر بدن وجود دارند به داخل زخم کشیده و باعث ایجاد عفونت و بیماری گردند.
  • بهتر است از مواد شیمیایی و صابونی برای تمیز نمودن زخم استفاده نکنیم. چرا که روند بهبود زخم را کند کرده و برای سلامت پوست آسیب دیده مضر می باشند.
  • برای شستشو زخم بهتر است از محلول آب و نمک و آب مقطر بهره گرفت.
  • تا حد ممکن از فشار روی زخم جلوگیری نمایید. با این کار روند بهبود سریع تر انجام می پذیرد.
  • از مصرف دخانیات خوداری کنید. مصرف دخانیات به طور کلی ممنوع می باشد و به بدن آسیب می رساند. اما در رابطه با بهبود زخم هم باعث کند پیش رفتن درمان می شود.
  • در صورت وجود زخم شدید، بهتر است به طور مرتب گلوکز خون(قند خون) چک گردد.
  • تا حد ممکن از باز نگاه داشتن زخم جلوگیری نمایید. چرا که هوای محیط می تواند روند بهبود زخم را کند نماید.
  • در صورت زخم های کاری و شدید سریعا نزد پزشک رفته و درمان در آنجا صورت پذیرد.

درمان خانگی زخم

روش های مختلفی برای درمان زخم وجود دارد. اگر زخم ایجاد شده شدید نبود و احتیاجی به مراجعه به پزشک نداشت، یا به دنبال یک درمان سریع برای زخم خود هستید می توانید از درمان های خانگی زخم برای حال خود استفاده نمایید. درست است که با پیشرفت علوم پزشکی روش های متفاوتی برای درمان زخم ایجاد شده اما خوب درمان خانگی زخم هم می تواند در جایگاه خود نسبتا مفید و مثمر ثمر باشند.

پدران ما هم در قدیم که هنوز علم پزشکی نوین وجود نداشت از داروهای گیاهی و درمان های سنتی برای بهبود حال خود بهره می بردند.

با این روش هایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود، تا حد ممکن می توان از ایجاد عفونت و بیماری های زمینه ایی جلوگیری کرد.

عسل

عسل به دلیل دارا بودن خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد التهابی یک درمان طبیعی و خانگی برای زخم می باشد. استفاده از عسل بر روی زخم از عفونی شدن زخم تا حد ممکن جلوگیری می نماید.

درمان خانگی زخم با کمک پیاز

پیاز هم جزو درمان های خانگی برای زخم می باشد و می تواند با کمک آن باعث تسریع در روند درمان زخم شد. پیاز دارای ماده ایی به نام آلیسین که یک ترکیب ضد میکروبی می باشد و از زخم در برابر ایجاد عفونت جلوگیری نماید.

زردچوبه

استفاده از زردچوبه در کتب طب سنتی برای درمان زخم نیز یاد شده است. این ادویه خوش رنگ به غیر از مصارف آشپزی به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده و یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز شناخته می شود. کورکومینی که در زردچوبه وجود دارد باعث بهبود زخم و کاهش خونریزی می شود. کافی است زردچوبه را روی زخم خونریزی شده بریزید و ببینید با چه سرعتی خون را متوقف می سازد

 سیر به عنوان یک درمان خانگی زخم

از دیگر درمان های خانگی که می تواند به بهبود زخم کمک شایانی کند سیر می باشد. همه ما کم و بیش با خواص و فواید بی نظیر سیر آشنایی داریم. سیر دارای خواص ضد میکروبی و آنتی بیوتیکی بوده و پس از اعمال بر روی زخم از خونریزی جلوگیری می نماید. همچنین مصرف خوراکی آن به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک بسزایی می نماید.

آلوئه ورا

از دیگر محصولات طبیعی که برای درمان خانگی زخم مناسب هستند می توان به گیاه آلوئه ورا اشاره نمود.

این گیاه دارای ژلی است که خواص: ضد التهابی، تسکین دهندگی و ضد درد را داشته و به سرعت در روند بهبود زخم کمک می نمایند.

درمان خانگی زخم با روغن نازگیل

روغن نارگیل به عنوان یک روغن طبیعی شناخته شده و معروف می باشد و برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات پوست و مو از جمله درمان زخم قابل استفاده است. استفاده مرتب از روغن نارگیل از ایجاد عفونت جلوگیری نمود و به کاهش درد تا حد ممکن کمک می نماید.

درمان خانگی زخم

چگونه از زخم خود مراقبت کنیم؟

برای اینکه بتوان از بروز عفونت، تشدید زخم و … جلوگیری کنید بایستی به چند مرحله توجه و از آنها کمک گرفت.

  • زمانی که زخم ایجاد می گردد یا می خواهید پانسمان زخم را تعویض نمایید دست های خود را ابتدا با مواد شوینده به خوبی بشویید.
  • اطراف زخم را با آب و صابون بشویید. توجه داشته باشید که صابون به داخل زخم نفوذ نکند و فقط کافی است اطراف زخم به صابون آغشته شود و خود زخم را هم با آب شستشو دهید.
  • زمانی که زخم خونریزی دارد قبل از شستشو ابتدا زخم را با فشار ملائم فشار دهید تا خونریزی متوقف گردد.
  • در صورتی که روی زخم کثیفی مشاهده شد با کمک موچین آن را برداشته و با پارچه نرم روی آن را به آرامی پاکسازی کنید.
  • می توانید برای جلوگیری از خونریزی دوباره و بهبود سریع زخم پماد آنتی بیوتیک را مصرف نمایید.
  • برای تسریع بهبود زخم می توان زخم را پانسمان نمود. با این کار از کثیفی، سایش زخم و … جلوگیری می شود.
  • بهتر است به صورت روزانه و مرتب پانسمان زخم تعویض گردد. در صورتی که زخم شدید بود بهتر است پس از انجام این مراحل سریعا به پزشک مراجعه نمود.

آیا امکان درمان خانگی زخم به طور همیشگی وجود دارد؟

باید بگوییم گاهی در صورتی که زخم به صورت خفیف باشد می توان با درمان های خانگی همچون: عسل، زردچوبه و … به درمان زخم پرداخت. اما اگر زخم شدید و باز بود بایستی سریعا به پزشک مراجعه و در آنجا باقی درمان زخم صورت پذیرد. چرا که گاهی زخم ممکن است احتیاج به جراحی یا زدن بخیه داشته باشد.

در آخر

زخم می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود و انواع مختلفی داشته باشد. برای زخم های ساده اگر توجه نشان داده نشود ممکن است زخم ساده به زخم شدید تبدیل و مشکلاتی را برای ما ایجاد کند. پس بهتر است حتی به درمان زخم های ساده نیز پرداخت و با کمک درمان های خانگی برای زخم باعث بهبود حال خود یا طرافیان خود شویم. امیدواریم توانسته باشیم شما را در درمان های خانگی زخم تا حد ممکن یاری و راهنماییی کنیم.

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
صرافی بایننس در ایران
نوشته بعدی
درمان زخم بستر

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image