کمک حسابدار به چه کسی گفته می شود؟

شرح وظایف کمک حسابدار ⭐ 0 تا 100 هر آنچه که باید بدانید

کسانی که تحصیلات مرتبط و شناخت نسبی با قواعد مالی و حسابرسی دارند، شغل کمک حسابداری می تواند برای آن ها شروع خوبی باشد. این افراد پس از گذراندن دوره حسابداری به صورت کامل با نکات و جزئیات این شغل آشنا می شوند. ما در این مقاله از نیک اندیشان، به صورت کامل به شرح وظایف کمک حسابدار پرداخته ایم. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

کمک حسابدار به چه کسی گفته می شود؟

به کسی که با مفاهیم اولیه و اصلی حسابداری آشنا بوده و در انجام امور ابتدایی مالی به واحد مالی و حسابدار ارشد مجموعه کمک می کند، کمک حسابدار می گویند. وظیفه اصلی کمک حسابدار، بررسی حساب های دریافتی و پرداختی و انجام کار هایی مانند تایپ کردن، بایگانی، برقراری تماس های ضروری، بررسی ایمیل ها، بررسی نامه ها و فاکتور هاست.

پیش از آنکه به صورت کامل به شرح وظایف کمک حسابدار بپردازیم، لازم است بدانید که این افراد در اموری مانند جمع آوری اطلاعات، فاکتور ها و صورتحساب ها، تهیه اظهارنامه مالیاتی، حسابرسی و ممیزی مدارک حسابداری و درج داده های ورودی روزانه نیز به تیم مالی شرکت کمک می کنند.

همانطور که می دانید، تهیه اظهارنامه مالیاتی هر ساله یکی از چالش های شغل حسابداری بوده که معمولا بر عهده کمک حسابداران است. این افراد از اعضای اصلی تیم مالی هستند و به صورت مستقیم تحت نظارت و سرپرستی مدیر مالی کار می کنند. همچنین این افراد، نهایی سازی پرداختی ها و حساب های پایان ماه و پایان سال را انجام می دهند.

مهارت های مورد نیاز کمک حسابدار با توجه به شرح وظایف کمک حسابدار کدامند؟

مهارت های مورد نیاز کمک حسابدار با توجه به شرح وظایف کمک حسابدار کدامند؟

کمک حسابدار، علاوه بر اینکه باید تحصیلات مرتبط داشته باشد، لازم است با سیستم های مالی، نرم افزار های بایگانی و قوانین و دستور العمل های حسابرسی، آشنایی کامل داشته باشند که ما پیش از شرح وظایف کمک حسابدار، مهارت های لازم برای این شغل را بیان تا شما متوجه شوید که به صورت کلی این شغل، و شغل حسابداری مناسب چه کسانی است. برخی از مهارت ها و توانایی های لازم برای شغل کمک حسابدار عبارت است از:

  • آشنایی کافی با رایانه و اصول اولیه IT
  • مسلط بودن به نرم افزار های معمولی و اسپرد شیت
  • مهارت و دقت بالا در ثبت داده ها
  • توانایی تهیه و آماده سازی مانده حساب و ترازنامه مالی
  • توانایی آماده سازی لیست حقوق و دستمزد پرسنل
  • مهارت های ریاضیاتی
  • توانایی کار تیمی و گروهی
  • مدیریت زمانبندی عالی
  • توانایی انجام چند کار به شکل همزمان
  • علاقه و توانایی سازماندهی و بایگانی کردن اسناد
  • مهارت های ارتباطی گفتاری و نوشتاری خوب
  • تسلط کافی بر نرم افزار های مایکروسافت آفیس از جمله اکسل
  • ریزبینی و دقت بالا در جزئیات
  • خود نظارتی و توانایی انجام کار به صورت مستقل
  • توانایی اولویت بندی وظایف و انجام امور
  • حفظ محرمانگی و راز داری با توجه به اطلاعات حساب

همانطور که مشاهده کردید، کمک حسابدار باید توانایی های بالا را داشته که پس از شرکت در دوره آموزش حسابداری به صورت کامل آن ها را آموزش می بیند و می تواند در این حرفه مشغول به کار شود.

وظایف کمک حسابدار چیست؟ ( شرح وظایف کمک حسابدار)

اکنون زمان آن رسیده که به شرح وظایف کمک حسابدار بپردازیم. این افراد نقش مهمی در بهبود عملکرد قسمت مالی مجموعه دارند و اکثر شرکت های خصوصی مالی و حسابرسی و سازمان های بزرگ اقدام به استخدام کمک حسابدار می کنند. وظایف کمک حسابدار عبارت است از:

  1. تهیه و آماده سازی گزارش های مالی

آماده سازی گزارش های مالی ماهانه و ارائه آن به تیم مدیریت به منظور ارزیابی، یکی از وظایف مهم کمک حسابدار است. لازم است فردی که در این عرصه فعالیت می کند، تبحر بالایی در کار کردن با اعداد و ارقام داشته و در حیطه امور دفتر داری و حساب های دریافتنی و پرداختنی تجربه کافی داشته باشد. بایگانی اسناد و مدارک در محل مناسب و نگهداری سوابق مالی از دیگر وظایف کمک حسابدار است. همچنین باید کمک حسابدار، صورت های بانکی را تطبیق داده و به مقایسه روزانه، هفتگی و ماهانه آن ها بپردازد.

  1. نگهداری و حفاظت از بانک اطلاعاتی

حفاظت از اطلاعات حسابداری در مجموعه ها و شرکت های بزرگ، یکی از وظایف مهم حسابداران است. کمک حسابدار، با کمک نرم افزار های تجزیه و تحلیل صورت های مالی و مطمئن شدن از عملکرد صحیح آن ها، از درستی گزارش های مالی اطمینان حاصل می کند. علاوه بر این، این افراد وظیفه تعیین و محاسبه استهلاک دارایی ها را نیز برعهده دارند. این افراد نقش مهمی در محرمانه نگه داشتن اطلاعات خصوصی و مالی مجموعه ایفا می کنند.

  1. پشتیبانی امور اداری و دفتری

در ادامه شرح وظایف کمک حسابدار، باید بدانید که یکی از وظایف مهم کمک حسابدار، انجام امور اداری و دفتری مانند چک کردن فاکتور های روزانه و تحویل همه حساب های پرداختنی و درخواست های حساب های دریافتنی است. پشتیبانی کمک حسابدار، نقش بسزایی در بهبود عملکرد و بازدهی مجموعه ایفا می کند. مجموعه به وسیله کمک حسابدار، عملکرد بهتری در رسیدن به اهداف سازمانی خواهد داشت.

  1. ثبت اظهارنامه مالیاتی و برنامه ریزی بودجه

آماده سازی اظهارنامه مالیاتی ماهانه یا سه ماهه برای شرکت، یکی از وظایف احتمالی کمک حسابدار است. کمک حسابدار، باید به بررسی و رسیدگی کلیه معاملات و ثبت و بایگانی مدارک آن ها بپردازد. مطابقت دادن صورت های بانکی و انجام فرآیند مغایرت گیری حساب و تنظیم گزارش و پیش بینی مالی نیز از سایر مسئولیت های کمک حسابدار است.

تمامی موارد بالا، جزء وظایف کمک حسابدار هستند. البته این مسئولیت ها و وظایف کمک حسابدار تا میزان زیادی به نوع و ابعاد سازمان و شرکت بستگی دارد. در بعضی شرکت ها، کمک حسابدار در انجام امور اداری و دفترداری، حجم کاری بالایی را بر عهده دارند. این بدان معنی است که این افراد وظیفه پاسخگویی به تلفن ها، ایمیل ها، پذیرش و راهنمایی مشتریان، برنامه ریزی قرار ملاقات ها، تشکیل پرونده های اداری، ورود اطلاعات و اسکن اسناد و مدارک را برعهده دارند.

آنچه باید در مورد وظایف کمک حسابدار بدانید.

سخن آخر

ما در این مقاله به شرح وظایف کمک حسابدار پرداختیم. چنانچه علاقمند به شغل حسابداری هستید پس از آشنایی با مزایا و معایب شغل حسابداری، می توانید در دوره های حسابداری نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
شرح وظایف حسابدار حقوق و دستمزد⭐0 تا 100
نوشته بعدی
شرح وظایف حسابدار انبار ⭐ هر آنچه که باید بدانید
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image