اختیارات مدیر پروژه

شرح وظایف و اختیارات مدیر پروژه⭐+بررسی کامل

اختیارات مدیر پروژه به او این امکان را می دهد که یک پروژه را از جهات مختلف برنامه ریزی و کنترل کند. در این مقاله شما را با این حوزه و شغل بیشتر آشنا خواهیم کرد.

مدیر پروژه کیست؟

برای پاسخ به این سوال که مدیر پروژه کیست، باید بگوییم که آنها مدیرانی لایق برای تغییر در سازمان هستند. آن ها اهداف پروژه را مشخص می کنند و از مهارت و تخصص خود برای ایجاد یک حس مشترک در تیم پروژه استفاده می کنند. آن ها از چالش های جدید و مسئولیت رهبری کسب و کار لذت می برند.

مدیران پروژه تحت فشار بسیار کار می کنند و با تغییر و پیچیدگی در محیط های پویا ارتباط برقرار می کنند. علاقه مندان به مدیریت پروژه می توانند با شرکت در دوره mba علاوه بر آشنایی با وظایف مدیر پروژه، با نحوه انجام آن ها نیز آشنا شوند.

مدیران پروژه، از مهارت های کارکنان برای رسيدن به اهداف ذی نفعان پروژه استفاده می کنند، ذی نفعان، یعنی کسانی که از نتایج پروژه استفاده می کنند یا کسانی که منابع مورد نیاز را مدیریت کرده و اعضای تیم پروژه را حمایت مالی می کنند.

مدیران پروژه در هر نوع سازمان به عنوان کارمند، مدیر، پیمانکار و مشاور مستقل کار می کنند. طبق تجربه، ممکن است مدیران برنامه، مسئول چندین پروژه مرتبط و یا مدیران نمونه کار ها، مانند مسئول انتخاب، اولویت بندی و هماهنگی پروژه ها و برنامه های با استراتژی سازمان شوند.

در سراسر جهان، تقاضا برای مدیران پروژه ای که به اختیارات مدیر پروژه تسلط کامل دارند، در حال افزایش است. در دهه های گذشته، با افزایش سرعت رشد اقتصادی و تکنولوژی، سازمان ها بیشتر انرژی و هزینه خود را برای پروژه ها صرف می کنند. امروز مدیران ارشد و مدیران منابع انسانی مدیریت پروژه را به عنوان یک شایستگی استراتژیک که برای موفقیت تجاری ضروری است، لازم می دانند.

شرح وظایف و اختیارات مدیر پروژه

وظایف و اختیارات مدیر پروژه چیست؟

مدیر پروژه با بهره گیری از تکنیک ریفریمینگ و مهارت هایی که آموخته وظایف متعددی دارد، که در ادامه آورده شده است:

۱-تعیین اهداف پروژه؛

یک مدیر پروژه وظیفه دارد که اهداف پروژه و تیپ را تعیین کند. او الزامات پروژه را مشخص کرده و وظایف را به تیم اختصاص می دهد. کسانی که در رشته mba گرایش مدیریت پروژه تحصیل می کنند به تعیین اهداف پروژه، تسلط کافی پیدا خواهند کرد.

۲-مهندسی هزینه؛

مهندسان و مدیران کنترل پروژه، مسئولیت بودجه بندی و مدیریت هزینه پروژه را بر عهده دارند. آن ها به طور منظم بررسی های تحلیلی و چک کردن اسناد و مدارک گزارش هزینه را انجام داده و وضعیت هزینه های موجود و عملیات مربوط به مدیریت پروژه و مشتری را پیش بینی می کنند.

۳-تنظیم برنامه ها؛

اختیارات مدیر پروژه به او این اجازه را می دهد که برای پروژه برنامه ای تنظیم کند. با توجه به نقش منابع انسانی در رشد کسب و کار، مدیر پروژه باید مدام بر برنامه و نحوه اجرای آن توسط کارمندان نظارت داشته باشد.

۴-تدوین پروژه های هماهنگ؛

مهندسین مدیریت پروژه، کنترل همه کار های پروژه را در دست داشته و اطمینان حاصل می کنند که اهداف در بودجه قرار می گیرند. با توجه به اینکه بهترین کشور برای رشته mba و اشتغال مدیریت پروژه، کشور هایی با کارخانجات و پروژه های عمرانی زیاد هستند، بهتر است با کسب مدرک معتبر از موسسه نیک اندیشان، مسیر مهاجرت خود را هموار تر کنید.

به زبان ساده تر می توان وظایف مدیر پروژه را به شرح زیر بازگو کرد:

  • تحلیل و ترسیم نیاز ها و خواسته های مورد نظر مشتری یا کارفرما به منظور ایجاد زبان مشترک بین تمامی ذی نفعان پروژه و امکان توافق بر روی نتایج و دستاوردهای انجام پروژه
  • توافق در خصوص زمانبندی ها، هزینه ها و منابع مورد نیاز بر اساس طرح اولیه
  • تقسیم پروژه به مراحل مختلف و تهیه طرح و برنامه زمانبندی دقیق برای رسیدن به اهداف هر مرحله
  • انتخاب و هدایت تیم پروژه و تدوین جزئیاتی از اختیارات مدیر پروژه برای آن ها
  • مذاکره با پیمانکاران و تامین کنندگان مواد و خدمات
  • اطمینان یافتن از انجام به موقع هر مرحله از پروژه مطابق با بودجه و استاندارد های کیفیت
  • گزارش مرتب پیشرفت پروژه به مدیران ارشد یا مشتری
  • مدیریت ریسک برای جلوگیری از تاخیر در پروژه
آشنایی با اختیارات مدیر پروژه

بازار کار و حقوق مدیر پروژه چگونه است؟

مدیران پروژه نقش بسیار مهمی در تضمین موفقیت یک پروژه دارند و به نوعی می توان گفت حفظ سودآوری و انجام موفق یک پروژه به نحوه انجام درست و اصولی اختیارات مدیر پروژه وابسته است. به همین خاطر، دوره آموزش mba مدیریت پروژه، افرادی لایق و شایسته را تحویل سازمان ها می دهد. امروزه اهمیت مدیریت پروژه، پیوسته رو به افزایش است و اکثر صنایع نیاز به دانش مدیریت پروژه را کاملا احساس می کنند. درباره حقوق مدیر پروژه باید گفت که، در بخش دولتی میزان حقوق و دستمزد مدیر کنترل پروژه مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین می شود.

در بخش خصوصی میزان حقوق و درآمد دریافتی مدیر کنترل پروژه متفاوت است. هر شرکتی با توجه به اهداف مالی، توان مالی، نوع پروژه، وظایف مدیر پروژه و گستردگی آن و برخی عوامل دیگر میزان حقوق و دستمزد کارکنان خود را تعیین می کند. به همین خاطر است که درآمد مدیر پروژه در همه جا یکسان نیست.

بهترین نرم افزار مدیریت پروژه چیست؟

با توجه به پیچیدگی های بسیار زیاد در کار هایی که مدیر پروژه باید به طور همزمان بر آن ها را نظارت داشته باشد، استفاده از نرم افزار ها کاملا ضروری است. در واقع این نرم افزار ها انجام وظایف مدیر پروژه را راحت تر می کنند. از بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نرم افزار مدیریت پروژه Procore برای مدیریت چندین کار به طور همزمان و ذخیره اطلاعات در فضای ابری و دسترسی به آنها در هر نقطه به صورت آنلاین
  • نرم افزار مدیریت پروژه Build tools برای اطلاع رسانی و دریافت هشدار در صورت عدم اجرای به موقع هر تسک به منظور برنامه ریزی و زمان بندی دقیق و بهینه
  • نرم افزار مدیریت پروژه sitemax
  • نرم افزار coconstruction

سخن آخر

با توجه به اختیارات مدیر پروژه و مهارت های او می توان گفت که نقش اساسی در زمان بندی و برنامه ریزی برای بودجه هر پروژه ای در دست مدیران پروژه قرار دارد.

برای ثبت نام در دوره آموزش mba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
وظایف مدیر مالی چیست؟ ⭐ شرح و بررسی تمامی وظایف
نوشته بعدی
مذاکره آسانسوری چیست؟ [هر آنچه باید برای متقاعد سازی بدانید]
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image