مدیریت بازرگانی چیست؟ (همه چیز درباره رشته مدیریت بازرگانی)
مدیریت بازرگانی یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین گرایش های مدیریت می باشد. هر سازمان و یا هر نهادی برای آنکه بتواند چشم انداز موفقی را برای خود ترسیم کند، نیاز دارد از حضور مدیران تحصیل کرده و با مهارت بهره ببرد. امروزه مدیران برای آنکه بتوانند بین خود و کارکنان و همچنین بین مجموعه و مشتریانشان، ارتباط خوبی برقرار کنند، نیاز به دانش بالایی دارند. درست است که تجربه می تواند یاریگر خوبی برای رسیدن به موفقیت باشد، اما کافی نیست؛ مدیران ما می بایست با شرکت در دوره های آموزشی، علم و سواد خود را در حوزه مدیریت بالا ببرند. ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل و همه جانبه در خصوص رشته مدیریت بازرگانی با شما صحبت کنیم؛ پس ما را در ادامه این متن همراهی کنید.
ماهیت رشته مدیریت بازرگانی چگونه است؟
بسیاری از کسانی که با این رشته آشنایی زیادی ندارند، می خواهند بدانند این رشته، چگونه رشته ای است. بهترین پاسخی که می توان به این سوال داد این است که این نوع مدیریت قصد دارد به علاقمندانش آموزش دهد روی خروجی های کسب و کار دقت بیشتری لحاظ کنند. سازمان هایی که خروجی های خود را تحت کنترل داشته و بر آنها نظارت جامع تری اعمال می کنند، سودآوری قابل ملاحظه ای داشته و به این ترتیب می توان از آنها به عنوان یک نهاد موفق یاد کرد. افرادی که در این رشته تحصیل کرده اند می بایست به عنوان مدیر سازمان کار کنند تا ایده هایی که در ذهن دارند را راحت تر به واقعیت تبدیل کنند.
این رشته گرایش های متفاوتی دارد و افراد با توجه به علاقمندی و توانایی که در خود سراغ دارند، می توانند یکی از آنها را انتخاب کرده و در آن مشغول به کار شوند. از جمله گرایش های مدیریت بازرگانی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- بازاریابی
- بازرگانی بین المللی
- بازرگانی داخلی
- مدیریت استراتژیک
- بیمه
- کارآفرینی
- گرایش های مالی
- تجارت الکترونیکی
درآمد رشته مدیریت بازرگانی چقدر است؟
درآمد این رشته مدیریتی به مسائل زیادی وابسته است. اصولا کسانی که قصد دارند به عنوان یک مدیر بازرگانی خوب، مشغول به کار شوند، می بایست ملزومات زیادی را فراهم کنند تا بتوانند به درآمد قابل توجهی برسند. مدیران بازرگانی نیاز دارند با فرآیندهایی مانند فرآیند فروش، ارتباط گرفتن با مشتریان، ارائه خدمات مناسب و غیره به اندازه کافی آشنایی داشته باشند. افرادی که به صورت جدی در این حوزه مشغولند، بهتر است خود را به مهارت هایی مجهز کنند که در فوق ذکر کردیم.
مدیرانی که بتوانند در حوزه کارآفرینی موفق عمل کنند و در کنار آن، دانسته هایشان را اجرایی کنند، از جمله مدیران موفق به شمار رفته و درآمدهای قابل ملاحظه ای را کسب خواهند کرد. این گروه نه تنها قدرت رشد و توسعه حوزه کاری خود را خواهند داشت، بلکه می توانند در دیگر عرصه ها نیز سرمایه گذاری کنند و شیوه های کسب درآمد را به بقیه آموزش دهند.
آیا رشته مدیریت بازرگانی خوب است؟
اگر بخواهیم در خصوص رشته مدیریت بازرگانی و خوب و یا بد بودن آن نکاتی را بیان کنیم، می بایست به بازار کار این رشته اشاره نماییم. موضوع مهمی که قبل از پرداختن به سوال بالا باید اشاره شود این است که فارغ التحصیلان دانشگاهی نمی توانند تنها به واسطه مطالبی که در دانشگاه فراگرفته اند، مشغول به کار شوند؛ این گروه یا می بایست در دوره های آموزشی تکمیلی شرکت کنند و یا با مطالعه عمیق و خواندن مقاله های متفاوت، علم و دانش کافی برای تبدیل شدن به یک مدیر لایق را به دست آورند.
فرصت های شغلی که برای این گروه می توان عنوان کرد زیاد است و افرادی که توانسته اند سواد مدیریتی خود را بالا ببرند، به راحتی می توانند در یکی از حوزه های زیر مشغول به فعالیت شوند:
- مدیر بازاریابی
- مدیر فروش
- مدیریت در قسمت بیمه
- مدیریت در صادرات محصولات
- مدیر بخش تحقیقات پژوهش و بازار
- مدیر دیجیتال مارکتینگ
- و غیره
با توجه به عناوین شغلی که در فوق اشاره کردیم، این رشته آینده خوبی داشته و می توان از آن به عنوان یک رشته ایده آل و مناسب برای پیدا کردن کاری با درآمد بالا یاد کرد.
بازار کار رشته مدیریت برای خانم ها چگونه است؟
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی برای خانم ها با میزان توانایی و مهارت های آنها ارتباط مستقیم دارد. خیلی وقت است که جهان از تقسیم بندی مشاغل به دو گروه مشاغل زنانه و مردانه دست برداشته و امروزه، خانم ها نیز دوشادوش مردان می توانند کار کنند و توانایی های خود را به اثبات برسانند. از آنجایی که خانم ها برای فعالیت به عنوان یک مدیر بازرگانی، نیازی به اعمال نیروی فیزیکی ندارند و این حرفه، جزء مشاغل نیازمند قوای جسمانی بالا نمی باشد، خانم ها می توانند به خوبی در آن ظاهر شوند و به عنوان یک مدیر موفق و شایسته یک سازمان را اداره کنند.
این حوزه، زیرشاخه های متفاوتی داشته و خانم ها با توجه به علاقه و توانایی هایی که در خود سراغ دارند، می توانند یکی از گرایش ها را انتخاب کرده و در آن مشغول به تحصیل شوند. خانم هایی که دوره های آموزشی مدیریت بازرگانی مراکز آموزشی آزاد و یا دانشگاه های سطح کشور را پشت سر گذاشته اند، می توانند به عنوان یک مدیر اجرایی، مشاور در امر مدیریت، بازاریابی، انجام امور سازمانیو انجام امور مالی مشغول به کار شده و درآمد خوبی را در صورت حرفه ای بودن به دست آورند.
جمع بندی
مدیریت بازرگانی موضوعی بود که ما در این متن در خصوص آن صحبت کردیم. هر سازمان موفقی برای آنکه مسیر پیش روی خود را بدون هیچ مشکلی طی کند، نیازمند مدیران تحصیل کرده و آموزش دیده است. اصولا سازمان ها و یا شرکت هایی که از این امتیاز برخوردار نیستند، موفقیت های قابل توجهی نیز به دست نخواهند آورد. اگر شما نیز به این حوزه مدیریتی علاقمند هستید و تصور می کنید توانایی های لازم برای حضور در این عرصه را دارید، می توانید در دوره بازرگانی نیک اندیشان شرکت کنید. تمام جزئیات و سرفصل های بازرگانی در این دوره، آموزش داده خواهد شد.
برای ثبت نام در دوره آموزش بازرگانی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇
آیا نیک اندیشان به جز دوره بازرگانی ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه مدیریت بازرگانی و حسابداری، برگزار می کند؟
بله نیک اندیشان در حوزه مدیریت بازرگانی و حسابداری، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :
دوره آموزش صادرات و واردات ، دوره ثبت شرکت
آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟
دوره ماساژ ، دوره ماساژ پیشرفته ، دوره ماساژ سنگ داغ ، دوره ماساژ شیاتسو
حوزه فنی مهندسی
دوره تعمیر موبایل ، دوره تعمیر اسپیلت ، دوره تعمیر یخچال ، دوره نصب دوربین مدار بسته
حوزه آشپزی
دوره آشپزی بین الملل (ملل) ، دوره آشپزی ایرانی ، دوره آشپزی درباری ، دوره نان پزی
حوزه مدیریت کسب و کار
دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA
حوزه روانشناسی کاربردی
دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری
حوزه هنری