سیستم مدیریت محتوا (cms) چیست؟

cms چیست ؟⭐سیستم مدیریت محتوا (cms) چیست؟

از زمانی که CMS ها وارد دنیای دیجیتال شدند، انقلابی را در صنعت طراحی سایت رقم زدند. به گونه ای که امروزه بیش از 70 درصد وب سایت های سطح وب، بر روی CMS ها ساخته شده اند. برای اینکه بدانید cms چیست و چه ساختاری دارد، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

سیستم مدیریت محتوا (cms) چیست؟

Cms در واقع برنامه ای است که امکان مدیریت وب سایت و محتوای آن را به راحتی در اختیار مدیران سایت می گذارد. به همین دلیل است که cms مخفف Content Management System یعنی سیستم مدیریت محتوا می باشد. زمانی که این سیستم ها وارد عرصه دیجیتال شدند، انقلابی در عرصه ساخت وب سایت و مدیریت محتوای آن رقم زدند. اما علت این موضوع چیست؟

خب اگر با نحوه ساخت وب سایت از طریق برنامه نویسی آشنایی داشته باشید، می دانید که این وب سایت ها یا استاتیک هستند یا داینامیک. هر دوی این وب سایت ها به یکباره طراحی می شوند و اگر نیاز به ایجاد تغییر یا به روز رسانی باشد، باید توسط برنامه نویس این تغییرات اعمال شود. در واقع مدیر سایت نمی تواند کنترل و مدیریت جامعی بر روی سایت خود داشته باشد.

در پاسخ به سوال cms چیست گفتیم که این سیستم یک پنل مدیریت در اختیار مدیر سایت قرار می دهد تا بتواند به راحتی محتوای سایت را حذف یا ویرایش کند و هر چند وقت یکبار وب سایت را به روز رسانی کند. پس می توان متوجه شد که سازندگان CMS ها تا چه حد کار را برای مدیران و کاربران یک سایت راحت تر کرده اند.

به لطف این CMS ها، شغل طراحی سایت امروزه یکی از مشاغل پر طرفدار و پر درآمد تبدیل شده است و متقاضیان بسیاری مایل به شرکت در دوره طراحی سایت هستند تا بتوانند از این طریق کسب درآمد کنند. امروزه انواع متعددی از سیستم های مدیریت محتوا وجود دارد که در ادامه محبوب ترین CMS جهان را به شما معرفی خواهیم کرد.

معرفی انواع مختلف cms ها در جهان

معرفی انواع مختلف cms ها در جهان

پس از دانستن اینکه سیستم مدیرریت محتوا (cms) چیست، لازم است با انواع مختلف cms آشنا شویم. تعداد زیادی cms های رایگان و اشتراکی وجود دارد که بسته به اهداف شخصی یا سازمانی می توان از هر کدام استفاده کرد. منتهی ما تصمیم گرفته ایم چند تا از بهترین و پر کاربرد ترین سیستم های مدیریت محتوا را به شما معرفی کنیم.

وردپرس؛ محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا

بدون شک اولین و بهترین سیستم مدیریت محتوا که در سراسر جهان شناخته شده است، وردپرس می باشد. این cms به قدری محبوب است که بیش از 60 میلیون از وب سایت های معروف جهان با استفاده از این سیستم طراحی شده اند. طراحی سایت با وردپرس امروزه شغل بسیاری از طراحان سایت است. کار با این cms محبوب نیز بسیار ساده است. اینکه این cms چیست و چگونه کار می کند در ادامه توضیح داده می شود. برخی از ویژگی هایی که این cms دارند عبارتند از:

  • نصب و راه اندازی ساده و آسان
  • حجم کم
  • رایگان بودن
  • دارا بودن تعداد زیادی پلاگین های کاربردی
  • سازگاری با موتور های جستجو
  • کاربری آسان

امروزه حتی در تعریف شغل طراحی سایت چیست، اولین چیزی که به ذهن همگان می رسد طراح وب سایت های وردپرسی می باشد. وردپرس از بخش های مختلفی تشکیل شده است. تمامی بخش های پنل وردپرس در طراحی یک سایت دخیل هستند. بخش های مختلف وردپرس بدین صورت هستند:

  • پیشخوان: قسمت اصلی برای کنترل بخش های مختلف وردپرس
  • نوشته ها: نوشتن، ویرایش و حذف مقالات سایت
  • پوسته ها: قالب های آماده ای که بر روی سایت قابل نصب هستند
  • افزونه ها: ابزار هایی که در تکمیل و توسعه وب سایت به کار خواهند آمد

اکنون که دانستید این سیستم مدیریت محتوا (cms) چیست و از چه بخش هایی تشکیل شده است، درک کردید که چقدر کار با این سیستم می تواند آسان باشد. به همین دلیل اگر تمایل دارید که به طور کامل وردپرس را آموزش ببینید و تبدیل به یک طراح وب سایت حرفه ای شوید، می توانید در دوره آموزش طراحی سایت شرکت کنید.

جوملا (Joomla)؛ دومین cms محبوب جهان

این سیستم مدیریت محتوا در سال 2001 معرفی شد. امروزه حدود 3 درصد از سایت های ساخته شده بر بستر وب، یعنی بیش از 1،500،000، بر پایه جوملا ساخته شده اند. برخی از محبوب ترین وب سایت های ساخته شده با جوملا عبارتند از: SendPulse  ، iTWire ، آژانس ملی جرایم انگلستان. برای اینکه بدانید این cms چیست و چگونه کار می کند، باید بگوییم کا تا حدودی ساختار آن شبیه وردپرس است.

 هر چند جوملا یکی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب جهان است، اما همچنان با رهبر این عرصه یعنی وردپرس فاصله دارد. برای اینکه بدانید این سیستم مدیریت محتوا (cms) چیست و چه کاربردی دارد، پیشنهاد می کنیم مقاله طراحی سایت با جوملا چیست را بخوانید.

دروپال (Drupal)

دروپال نسبت به رقبای خود، کاربران کمتری را به خود اختصاص داده است. اما با این حال توانسته توجه طراحان حرفه ای را به خود جلب کند. دلیل استفاده طراحان حرفه ای وب سایت از این سیستم، کم بودن تعداد قالب ‌های آماده آن است. یعنی استفاده از آن نیازمند مهارت و تخصص کافی می باشد. برای اینکه بدانید این cms چیست و چه کاربردی دارد، باید بگوییم که ساختار آن کمی از cms های دیگر پیچیده تر است.

از این سیستم مدیریت محتوا در طراحی و ساخت پرتال های خبری، سایت های دانلود و مواردی از این قبیل استفاده می شود. ویژگی های مطلوبی که این سیستم مدیریت محتوا دارد:

  • سرعت مطلوب
  • قابلیت توسعه پذیری فوق العاده
  • امنیت بالا
  • پشتیبانی قوی

اکنون که دانستید این سیستم مدیریت محتوا چیست، باید بگوییم که این 3 مورد در واقع بهترین و پر کاربرد ترین cms های جهان بودند. علاوه بر این ها cms های زیادی مانند PHP nuke، Magento، PrestaShop و غیره وجود دارند که به صورت رایگان یا اشتراکی می توانید از آنها استفاده کنید.

جوملا (Joomla)؛ دومین cms محبوب جهان

کلام آخر

هدف از این مقاله، بررسی اینکه cms چیست، انواع مختلف و کاربرد های آن بودند. یادگیری کار با این cms ها راحت تر از چیزی است که فکر می کنید. بنابراین اگر به دنبال یادگیری و کسب درآمد از آنها هستید، پیشنهاد می کنیم در دوره طراحی سایت نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش طراحی سایت نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت چیست؟⭐بررسی کامل
نوشته بعدی
شغل معامله گری در فارکس⭐بازار مالی فارکس شغل محسوب می شود؟
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image