فیزیوتراپ کیست؟ و چه وظایفی دارد؟

فیزیوتراپ کیست؟ و چه وظایفی دارد؟

فیزیوتراپ کیست، موضوعی است که ما در این متن قصد داریم در مورد آن نکاتی را با شما در میان بگذاریم. احتمالا تا به حال نام این شغل را زیاد شنیده اید و یا شاید هم، جزء کسانی باشید که به این گروه از پزشکان زیاد مراجعه کرده باشید. بهرحال، این شغل از جمله مشاغلی است که امروزه، به دلیل افزایش حوادثی که برای ما پیش می آید، از آن زیاد اسم برده می شد. ما در این مقاله وظایف فیزیوتراپ را نام برده و به معرفی این شغل خواهیم پرداخت.

فیزیوتراپ کیست؟

فیزیوتراپ کیست، اولین موضوعی است که قصد داریم در رابطه با آن صحبت کنیم. اگر بخواهیم خیلی ساده و کوتاه به معرفی این شغل بپردازیم، باید بگوییم، فیزیوتراپ، به کسی گفته می شود که در رشته فیزیوتراپی تحصیل کرده باشد. علاقه مندان می توانند در مقاطع مختلف لیسانس، فوق لیسانس و دکتری به دانشگاه رفته و در این رشته تحصیل کنند. موضوع مهمی که در رابطه با این شاخه کاری مطرح می باشد، وظایفی است که فیزیوتراپ بر عهده دارد.

در تعاریف دیگری در رابطه با سوال فیزیوتراپ کیست، فیزیوتراپ به کسی گفته می شود که با توجه به شرایط روحی و جسمی بیمار و با انجام برخی حرکات فیزیکی، سعی می کند کیفیت زندگی او را بهبود بخشد. این افراد، وضعیتی که بیمار در آن قرار دارد را مورد ارزیابی قرار داده و با توجه به نکاتی که از این ارزیابی به دست آورده اند، یک برنامه درمانی برای فرد تدوین کرده و طبق آن عمل می کنند. در ضمن، فیزیوتراپیست ها، اولویت هایی را که برای بیمار وجود دارد، شناسایی کرده و راهکاری برای حل مشکل به او ارائه می کنند. بیمارانی که به این راهکارها عمل می کنند، قدم های مثبتی در جهت درمان بیماری خود بر می دارند.

موضوع دیگری که خوب است در رابطه با فعالان این حوزه کاری بدانید این است که فیزیوتراپ ها باید قدرت بدنی بالایی داشته باشند؛ از آنجایی که فیزیوتراپی، پیوند ناگسستنی با انجام برخی حرکات دارد، انجام درست این حرکات منوط به آن است که فیزیوتراپیست قدرت بدنی بالایی داشته باشد.

فیزیوتراپ کیست

فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام می شود؟

بعد از صحبت در خصوص فیزیوتراپ کیست، لازم است در مورد اینکه فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام می شود نیز نکاتی را یادآوری کنیم. فیزیوتراپی، شاخه ای از علم پزشکی است که هدف اصلی آن بهبود کیفیت زندگی افراد و یا بیماران مبتلا به نقص های جسمانی می باشد. در برخی مواقع، این عمل می تواند از بروز آسیب های جسمانی نیز جلوگیری به عمل آورد. فردی را در نظر بگیرید که در اثر یک تصادف، توان حرکت خود را از دست داده است؛ در اینجا این فرد اگر انگیزه و اراده کافی برای ادامه زندگی را داشته باشند، می تواند به کمک فیزیوتراپ و با انجام برخی حرکات، به زندگی طبیعی خود ادامه دهد.

وظایف فیزیوتراپ چیست؟

در ادامه صحبت در خصوص فیزیوتراپ کیست، خوب است در مورد وظایفی که آنها به عهده دارند نیز صحبت کنیم. از جمله مهم ترین وظایف این گروه کاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکی از مهم ترین وظایفی که فیزیوتراپ ها بر عهده دارند، صحبت با بیمار و مطلع شدن از مشکلات جسمانی و دردهایی است که او با آنها درگیر است.
  • از دیگر وظایف فیزیوتراپ ها می توان به گرفتن آزمایش های خون و یا آزمایش رادیولوژی اشاره کرد.
  • نوشتن یک برنامه درمانی مناسب برای بیمار؛ این برنامه باید با وضعیت جسمی و روحی که فرد دارد، تطابق و هماهنگی داشته باشد.
  • استفاده از روش های درمانی مانند ماساژ، سرمادرمانی و گرما درمانی از دیگر وظایف فیزیوتراپ ها می باشد.
  • همکاری با پزشک قبلی بیمار و توجه به اطلاعاتی که او در پرونده بیمار درج کرده، از دیگر وظایف یک فیزیوتراپیست است.
  • ارائه آموزش های لازم به بیمار تا بتواند سبک زندگی خود را به بهترین شکل ممکن تغییر دهد، دیگر وظیفه یک فیزیوتراپ است.
  • گاهی لازم است یک فرد، برخی تمرین ها را در منزل انجام دهد؛ معرفی و توضیح این حرکات نیز عهده فیزیوتراپ می باشد.
فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام می شود

فواید فیزیوتراپی

بعد از پاسخ به سوال فیزیوتراپ کیست، نوبت به توضیح و تشریح فواید فیزیوتراپی می رسد. برخی از مهم ترین تاثیرات و فواید این روش درمانی در زیر آورده شده است:

  • یکی از مهم ترین فواید فیزیوتراپی، تسکین پیدا کردن درد است.
  • از دیگر مزیت های انجام این عمل می توانیم به بهبود وضعیت جسمی در روزهای بعد از زایمان اشاره کنیم.
  • بهبود تعادل در بدن از دیگر مزیت های انجام فیزیوتراپی می باشد.
  • افرادی که در اثر یک حادثه و یا تصادف توان حرکت خود را از دست داده اند، با انجام فیزیوتراپی بهبود پیدا می کنند.
  • سازگار شدن فرد با اندام مصنوعی از دیگر فواید فیزیوتراپی می باشد.
  • کنترل روده و مثانه را نیز می توان یکی از فواید و مزیت های این روش درمانی دانست.

انواع فیزیوتراپی؟

در خطوط بالایی در خصوص فیزیوتراپ کیست صحبت کرده و آن را به صورت خلاصه و مختصر به شما شناساندیم. در این جا قصد داریم در رابطه با انواع فیزیوتراپی نیز نکاتی را شرح دهیم. انواع فیزیوتراپی به شرح زیر است:

  • یکی از انواع فیزیوتراپی، فیزیوتراپی عصبی است. این نوع، به افراد مبتلا به فلج مغزی، آسیب های نخاعی، سکته مغزی، بیماری آلزایمر و غیره کمک می کند. هدف انجام این روش درمانی، درمان فلج، بالا رفتن میزان پاسخ دادن اندام ها، افزایش قدرت عضلانی و غیره است.
  • نوع دیگری از فیزیوتراپی، فیزیوتراپی از نوع قلبی و عروقی است. این روش برای کسانی که به بیماری های قلبی و یا ریوی مبتلا هستند، مفید به نظر می رسد. هدف این نوع فیزیوتراپی، افزایش استقامت در بدن می باشد.
  • نوع دیگری از فیزیوتراپی، فیزیوتراپی سالمندان است. این نوع برای سالمندانی که در اثر افزایش سن، عملکرد و تحرک آنها دچار اختلال شده، مفید به نظر می رسد. هدف این نوع فیزیوتراپی، کاهش درد و افزایش میزان آمادگی بدن است.

جمع بندی

فیزیوتراپ کیست، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. همان طوری که در فوق اشاره کردیم، کسانی که به عنوان یک فیزیوتراپ فعالیت می کنند، تمام تلاش خود را به کار  می برند تا فرد در صورتی که به یک نقص جسمانی مبتلا است، درمان پیدا کرده و به زندگی عادی خود باز گردد. برای کسب اطلاعات در این خصوص، راه های زیادی وجود دارد که یکی از آنها شرکت در دوره فیزیوتراپی نیک اندیشان است. این دوره توسط اساتیدی حرفه ای و کارآزموده تدریس شده و به همین جهت می توان از آن به عنوان یک دوره کامل و جامع یاد کرد.

برای ثبت نام در دوره دستیار فیزیوتراپی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش فیزیوتراپی نیک اندیشان؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. و در حین آموزش هر آنچه که در بازار کار آن مهارت، نیاز دارید را با زبان ساده و به صورت منتوری (تجربی) به شما منتقل می کنند تا بتوانید در آینده خیلی نزدیک از آن مهارت (حرفه) که یاد گرفته اید، درآمدزایی کنید.

آیا نیک اندیشان به جز دوره فیزیوتراپی ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی، برگزار می کند؟

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
نازک دوزی چیست؟ و شامل چه مهارت هایی می شود؟
نوشته بعدی
حقوق (درآمد) فیزیوتراپی ، آینده شغلی و بازارکار
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image