بلاک در ارز دیجیتال چیست؟⭐بررسی جامع و کاربردی
ارز دیجیتال که معادل فارسی آن رمز ارز است، در واقع نوعی پول بوده که جایگزین ارز های رایج است. چنانچه علاقمند به فعالیت در این حوزه هستید، لازم است پس از شرکت در دوره ارز دیجیتال، در این بازار آزمون و خطا انجام دهید تا تخصص لازم را به دست آورید. ما در این مقاله قصد داریم بیان کنیم که بلاک در ارز دیجیتال چیست و چگونه عمل می کند؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
ارز دیجیتال چیست؟
برای شروع شغل تریدری در ایران، لازم است ابتدا بدانید که ارزش دیجیتال چیست و چگونه می توان از آن کسب درآمد کرد. پس از جهانی شدن فضای دیجیتال و استفاده روز افزون مردم از آن در زندگی خود، عده ای به این فکر افتادند که معاملات پولی خود را نیز به این فضا ببرند و نتیجه این کار ها، واحد معاملاتی به نام ارز دیجیتال بود.
این نوع ارز ها در حقیقت، وجود خارجی ندارند و فقط در فضای اینترنت می توانند فعالیت کنند و در دنیای واقعی هیچ معادل فیزیکی ای برای آن ها وجود ندارد. علاوه بر اینکه این ارز ها به صورت فیزیکی نیستند، اطلاعات دقیقی از سازنده آن ها هم در دسترس نیست، اما با وجود همه این مسائل، شاهد گسترش روز افزون ارز های دیجیتال در بین افراد مختلف هستیم.
به افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، تریدر یا هولدر می گویند. تریدر ها به دنبال نتایج سریع تر از بازار ارز دیجیتال هستند و هولدر ها با صبر خود، مدت زمان بیش تری سرمایه گذاری می کنند. لازم است افرادی که در بازار ارز های دیجیتال فعالیت می کنند، با نرم افزارهای برتر ترید ارز دیجیتال نیز آشنا باشند تا امکان کسب درآمد برای آن ها فراهم شود. مهم ترین علتی که سبب گرایش افراد به سمت رمز ارز ها شده است، امنیت بالای ارز های دیجیتال به دلیل استفاده از رمز های پیچیده در ساخت آن هاست.
بلاک در ارز دیجیتال چیست؟
در این قسمت از مقاله قصد داریم بگوییم که بلاک در ارز دیجیتال چیست. تمام افرادی که قصد فعالیت در حوزه ارز های دیجیتال دارند، لازم است پس از شرکت در دوره آموزش ارز دیجیتال، به صورت کامل با اصطلاحات مختلف آشنا باشند. بلاک، در واقع بخش اصلی فناوری بلاک چین بوده و صفحات دفتر کل توزیع شده در بلاک چین است.
هر بلاک، شامل اطلاعات تراکنش های صورت گرفته مثل آدرس عمومی فرستنده، زمان انجام تراکنش، هش اختصاصی خود و هش بلاک قبلی و آدرس عمومی گیرنده است. همه این اطلاعات به صورت دائمی روی بلاک، ذخیره شده و امکان تغییر یا حذف آن وجود ندارد. این ویژگی را سامانه رمزنگاری در بلاک ها ایجاد می کند.
بلاک در بلاک چین بخش های مختلفی دارد که هر یک وظایف خاص خود را دارند، اما یک هدف واحد را دنبال می کنند. حال که متوجه شدید بلاک در ارز دیجیتال چیست، زمان آن رسیده که با درخت مرکل آشنا شویم. این درخت بخشی از بلاک در بلاک چین است که نام خود را از رالف مرکل گرفته است. با کمک این فناوری، می توان به وسیله یک هش، اطلاعات زیادی ارائه کرد. داده ها تبدیل به هش می شوند، سپس این هش ها با هم ادغام می شوند و یک هش واحد را می سازد. نام این هش واحد، ریشه درخت مرکل است. برگ های این درخت نیز تراکنش های صورت گرفته در شبکه است و شاخه های آن نیز هش برگ ها هستند.
تا وقتی که شاخه ها و برگ های درخت مشخص باشند، ریشه هش نیز به آسانی ساخته می شود، اما مطابق قانون توابع هش، به دست آوردن خروجی هش تقریبا غیر ممکن است. اگر هش ریشه درخت مرکل مشخص باشد، اما برگ ها و شاخص ها نامشخص باشند، حدس زدن تراکنش ها کار بسیار سختی است.
بلاک در ارز دیجیتال چگونه ساخته شده و چطور به بلاک چین اضافه می شود؟
بلاک در ارز دیجیتال، توسط استخراج کنندگان یا همان ماینر ها ایجاد می شود. تراکنش ها در بلاکچین به سرعت و در همان زمان انتشار در شبکه انجام نمی شوند. آن ها در استخر حافظه (Memory Pool) ذخیره می شوند و در انتظار تأیید گره ها (کاربران شبکه بلاکچین) می مانند. در این مرحله، ماینر ها تراکنش ها را برای تأیید کردن انتخاب می کنند و در Block کاندید قرار می دهند. سپس برای افزودن این Block به شبکه بلاکچین تلاش می کنند.
ماینر برای اضافه کردن بلاک به بلاک چین، Block کاندید را با بلاک هدر و بهترین عدد نانس بر اساس هدف سختی استخراج به زنجیره بلاک ها یا همان بلاکچین اضافه می کند. به این ترتیب که بلاک جدید را به طوری که هش آن کمتر از هدف سختی شبکه باشد، هش می کنند. سختی شبکه میزان دشواری استخراج Block جدید است و در بلاکچین های مختلف متفاوت است. برای بلاکچین بیت کوین از سال ۲۰۱۶ به بعد این میزان در بازه های زمانی مختلف تغییر کرده است تا زمان استخراج هر Block به طور میانگین ۱۰ دقیقه باقی بماند.
اهمیت اندازه بلاک بیت کوین (یک نوع بلاک در ارز دیجیتال) چقدر است؟
حال که متوجه شدید بلاک در ارز دیجیتال چیست، زمان آن رسیده که با اهمیت بلاک بیت کوین آشنا شویم. در ابتدا، حجم بلاک بیت کوین ۳۶ مگابایت بود، اما در سال ۲۰۱۰ برای مقابله با حملات اسپم، توسعه دهندگان شبکه حجم بلاک را به ۱ مگابایت کاهش دادند. در آن زمان، بعضی از توسعه دهندگان بر این عقیده بودند که این حجم کم، همزمان با رشد معاملات در آینده، پاسخگوی تراکنش ها نخواهد بود.
اوایل سال ۲۰۱۳ حجم هر بلاک بیت کوین به ۱۲۵ کیلوبایت می رسید. این مقدار در اواسط سال ۲۰۱۵ با افزایش محبوبیت این ارز دیجیتال، به ۴۲۵ کیلوبایت رسید. تا اواخر سال ۲۰۱۵ نیز تعداد بلاک هایی که حجم آن ها به ۱ مگابایت می رسید، افزایش چشم گیری پیدا کرد. در این پروسه و با افزایش محبوبیت بیت کوین و رشد میزان تراکنش های آن، خیلی سریع حجم بلاک ها به مرحله تکمیل ظرفیت می رسید.
همانطور قبل تر اشاره شد و دانستید بلاک در ارز دیجیتال چیست، محدودیت در حجم بلاک ها، میزان مقیاس پذیری شبکه را کاهش می دهد. به عبارتی دیگر، محدودیت حجم، توانایی شبکه بیت کوین را کاهش می دهد. زمانی که بلاک به نهایت ظرفیت خود برسد، تراکم و ترافیک آن افزایش می یابد. افزایش ترافیک سبب افزایش هزینه کارمزد شده و باعث می شود تراکنش ها دیرتر تایید شوند.
کند شدن تراکنش ها و همچنین افرایش هزینه ها، در آن زمان انتقاد های فراوانی را متوجه بیت کوین کرد. بسیاری از کسانی که در شغل تریدر ارز دیجیتال در حال فعالیت بودند، نگران سقوط بیش از حد ارزش بیت کوین شدند. علاوه بر این، سایر افرادی که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کردند نیز نگران از دست رفتن ارزش وسیله اصلی تبادلات در بازار یعنی بیت کوین بودند. پس از مشکلاتی که حجم کم ایجاد کرد، با افزایش حجم و اندازه بلاک ها، کارمزد تراکنش ها کاهش پیدا کرد و بیت کوین در مقایسه با سایر ارز های دیجیتال کارآمد تر شد.
ساختار بلاک در ارز دیجیتال (بلاک چین) چیست؟
به طور کلی می توان بلاک را یک فایل ذخیره سازی دائمی دانست. هر بلاک در ارز دیجیتال از دو بخش هدر و بدنه بلاک تشکیل شده است که هر بخش وظایف مخصوص به خود را دارد. ساختار کلی هر بلاک شامل موارد زیر است:
۱-هدر بلاک (Header Block)
هدر بلاک، نقش اساسی را در فرایند بلاک چینی دارد. در واقع بلاک ها از طریق هدر به هم متصل شده و به کمک هش هدر شناسایی می شوند. هر هدر بلاک در ارز دیحیتال یا به طور کلی در بلاک چین به ۶ بخش تقسیم می شود که عبارتند از:
- نسخه برنامه (Version)
- هش بلاک قبلی (Last Block)
- هش درخت مرکل (Merkle Root)
- برچسب زمانی (Timestamp)
- هدف (Target)
- عدد نانس (Nonce)
۲-بدنه بلاک (Block Body)
بدنه بلاک محلی برای ذخیره تاریخچه تراکنش های تایید شده است. زمانی که ماینر ها یک بلاک را ایجاد می کنند، در حقیقت یک تراکنش را اعتبار سنجی و تایید کرده اند. آن ها برای تأیید تراکنش ها بررسی می کنند که فرستنده به میزان تراکنش مورد نظر، ارز در حساب خود دارد یا خیر. این سوابق برای بررسی راحتتر در بدنه بلاک ذخیره میشود.
سخن آخر
ما در این مقاله بیان کردیم که بلاک در ارز دیجیتال چیست و اهمیت آن چقدر است. چنانچه علاقمند به فعالیت در این حوزه هستید، می توانید در دوره های ارز دیجیتال نیک اندیشان شرکت کنید.
برای ثبت نام در دوره آموزش ارز دیجیتال نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇