معرفی و لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس ⭐نحوه تشخیص آنها
امکان تجارت در بازار فارکس، بدون استفاده از خدمات بروکر ها امکان پذیر نیست. افراد پس از شرکت در دوره فارکس، مهارت های لازم برای سرمایه گذاری در این بازار را پیدا می کنند و اطلاعاتی را در مورد بروکرها به دست می آورند. ما در این مقاله قصد داریم، شما را با بروکرهای کلاهبردار آشنا کنیم؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
بروکر چیست؟
یکی از معایب فارکس در ایران، عدم آشنایی کامل سرمایه گذاران با این بازار است که این مسئله باعث وارد شدن خسارت های جبران ناپذیری به سرمایه افراد می شود. پیش از اینکه شما را با بروکرهای کلاهبردار فارکس، آشنا کنیم، قصد داریم بیان کنیم که بروکر چیست.
بروکر ها در واقع واسطه ای هستند که بستر خرید و فروش را بین تریدر ها فراهم می کنند. در واقع پلتفرم معاملاتی بروکر، نرم افزاری است که کارگزار آن را در اختیار معامله گر قرار می دهد تا در آن خرید و فروش انجام بدهد. به توصیه بهترین اساتید فارکس در ایران، متاتریدر، محبوب ترین و بهترین پلتفرم معاملاتی در دنیا محسوب می شود.
کار اصلی بروکر ها، ارائه نرخ های اعلام شده در بازار به مشتریان و انجام سفارش های معاملاتی آن هاست. زمانی که یک مشتری، سفارش معاملاتی خود را به یک بروکر ارائه می دهد، بروکر از صندوق سپرده ای که فرد در آن حساب دارد، سفارش مشتری که خرید یا فروش است را انجام می دهد.
البته لازم است مشتری دقت کند که سفارش خود را به بروکرهای کلاهبردار نسپارد. رگولاتور، سازمانی است که بر فعالیت بروکر ها نظارت می کند. چنانچه یک بروکر ثبت شده و معتبر، دارای رگیولیشن باشد، به این معنی است که یک سازمان بر فعالیت آن نظارت دارد. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که تمام رگیولیشن ها درجه بندی اعتباری دارند.
بروکرهای کلاهبردار کدامند؟
بروکرهای کلاهبردار یا اسکم به بروکرهایی می گویند که بدون علت خاصی و با بهانه ورشکستگی، پول هایی که مشتریان سپرده گذاری کرده اند را مسدود می کند. یک حقیقت فارکس در ایران نشان می دهد که بروکرهای کلاهبردار فارکس، رشد قارچ گونه ای در این بازار داشته اند. در ادامه تعدادی از این بروکر ها را به شما معرفی خواهیم کرد.
- بروکرنمای اسکم FxCityIndex
این بروکر با روش های فریب کارانه سعی بر کلاهبرداری در بازار فارکس و ارز دیجیتال دارد و تاکنون شکایت های گوناگونی از آن ثبت شده است. با توجه به نکات دوره آموزش فارکس توصیه اکید می شود که فریب سایت های مدرن و جذاب، اما بی نام و نشان و جدید را نخورید.
- بروکر اسکم STOWMARKET
شکایت های زیادی وجود دارد که نشان می دهد این بروکر با روش های اغواگرایانه در تلگرام و اینستاگرام قصد دارد، افراد را به بهانه هایی مانند مدیریت حساب و آموزش و سیگنال دهی جذب خود کند. همچنین گزارش ها نشان می دهد که این بروکرنما، به هیچ وجه مبالغ مشتریان خود را پرداخت نمی کند و این بروکر از بروکرهای کلاهبردار است.
- سایت اسکم ICBroker
این سایت، پلتفرمی است که هم خدمات صرافی و هم فارکس را ارائه می دهد. علاوه بر این، این وبسایت برنامه های سرمایه گذاری مختلفی را برای مشتریان در نظر گرفته است و کاربران می توانند با خرید رمز ارز و سرمایه گذاری در آن ها از سود ماهانه و سالانه بهره ببرند.
با بررسی های انجام شده، مشخص شد که این وبسایت، مشکوک به کلاهبرداری است و سرمایه گذاری و فعالیت در آن ریسک بالایی دارد. پایین بودن اعتبار دامنه، وعده پرداخت سود های نجومی، نداشتن مجوز های لازم و گزارش های متنوع در زمینه عدم پرداخت سود و اصل سرمایه، دلایلی هستند که سبب شده این بروکر در لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس قرار بگیرد.
- ایرادات بروکر PCM
این کارگزاری، سابقه خوبی ندارد و کار با آن به هیچ وجه توصیه نمی شود. گزارش های متعددی وجود دارد که نشان دهنده نارضایتی مشتریان و تاخیر در پرداخت در این بروکر است. در نتیجه اگر قصد دارید در بازار فارکس سرمایه گذاری کنید، از بروکر های بهتری استفاده کنید.
روش کلاهبرداری بروکر هایی که در لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس هستند، چیست؟
تقلب فقط مختص بروکر های کلاهبردار نیست و گاهی شاهد این موضوع در بروکر های مطرح نیز هستیم. از این رو دانستن روش هایی که بروکر ها از طریق آن ها اقدام به کلاهبرداری می کنند، می تواند به ما در تشخیص آن ها کمک کند. این روش ها عبارتند از:
۱-اسپرد بالا و واید کردن غیر منصفانه؛
اسپرد بالا به تنهایی نمی تواند دلیلی برای کلاهبرداری باشد، اما نوسانات اسپرد مشکلات زیادی برای تریدر ها ایجاد می کند که به نفعشان نیست. با واید شدن اسپرد، فاصله بین خط bid و ask قیمت به حدی زیاد میشود که استاپ معاملهگران را در شرایطی که قیمت، فاصله زیادی با آن دارد در خطر قرار می دهد. در نتیجه تعدادی از معاملهگران دچار زیان خواهند شد. مشکل دیگری که واید شدن اسپرد ایجاد میکند در سود دادن به تریدرها است، زیرا در شرایط واید شدن اسپرد، حد سود پوزیشن ها نسبت به حالت عادی سختتر فعال خواهند شد.
۲-ریکوت و مشکلات سیستمی؛
در لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس، برخی از آن ها با تاخیر در اجرای دستورات معامله گران که ریکوت نامیده میشود، میتوانند باعث زیان به تریدر و معامله گر شوند و سود آن ها را محدود کنند؛ چون با این تاخیر، سفارشات در قیمت های نامناسب تر اجرا خواهند شد.
شیوه تشخیص بروکرهای کلاهبردار از طریق سایت آن ها چگونه است؟
شما به وسیله وبسایت بروکر ها می توانید کلاهبردار بودن آن ها را تشخیص دهید. کارشناسان از شیوه های مختلف برای بررسی اعتبار یک شرکت و یا بروکر استفاده می کنند. اما راه های ساده تری نیز وجود دارد که افراد معمولی با کمک آن ها به آسانی می توانند بروکر و وبسایت کلاهبردار را تشخیص دهند؛ این راه ها به شرح زیرند:
- دامنه و میزبانی سایت
بروکر های معتبر به هیچ وجه از دامنه ها و هاست های رایگان استفاده نمی کنند. اکثر بروکرهای کلاهبردار فارکس به دلیل اینکه قصد فعالیت کوتاه مدت دارند، هزینه ای بابت خرید هاست و دامنه پرداخت نمی کنند. این افراد حتی به خود زحمت نمی دهند که به صورت تخصصی وبسایت خود را طراحی کنند و از ابزار ها و قالب های آماده استفاده می کنند.
با بررسی هزینه ای که مالک سایت برای طراحی آن پرداخت کرده است می توان متوجه شد که با چه بروکری مواجه هستیم. طبیعتا میان کسی که وبسایت خود را خریده و برای چند سال آن را تمدید کرده است، و بروکری که وبسایت یکساله رایگان دارد، تفاوت وجود دارد.
- بررسی سابقه فعالیت و زمان ثبت دامنه
شما پس از بررسی سابقه فعالیت بروکر می توانید درباره انتخاب آن تصمیم بگیرید. در واقع هرچه سابقه فعالیت بروکر بیش تر باشد، نقاط ضعف آن بیش تر نمایان شده است. البته کم بودن سابقه یک بروکر دلیلی برای اینکه این بروکر را در دسته بروکرهای کلاهبردار قرار بدهیم نیست.
به منظور اینکه از سابقه فعالیت یک بروکر اطلاع پیدا کنید، باید آدرس سایت را در آدرسwww.who.is وارد کنید. در این صورت می توانید اطلاعاتی نظیر تاریخ ایجاد وبسایت و سابقه فعالیت آن را مشاهده کنید. همچنین به وسیله این کار می توانید، زمان دقیق ثبت دامنه ی یک وبسایت را متوجه شوید. چنانچه مشاهده کردید که این وبسایت به تازگی ثبت شده و از شما تقاضای سرمایه گذاری دارد، احتمالا کلاهبردار است.
ویژگی مشترک لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس چیست؟
اگر به ویژگی ها و مشخصه های بروکر های کلاهبردار نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که اکثر آن ها چندین ویژگی مشترک باهم دارند که شامل موارد زیر می شود:
۱-از دسترس خارج شدن سایت بروکر ها
بروکر های کلاهبردار بعد از اینکه سود کلانی از سرمایه گذاری کاربران دریافت کردند، سایت کارگزاری را از دسترس خارج می کنند تا کاربران هیچ گونه دسترسی به اطلاعات سایت و کارگزاران نداشته باشند.
۲-پلتفرم های غیر واقعی
بیشتر کارگزاری های موجود در لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس، پلتفرم جامعی ارائه داده اند که در ظاهر، بازتابی از عملکرد کارگزاران پیشرو در فارکس است. با ثبت نام در این پلتفرم های تقلبی شما در حال معامله با هیچ سرمایه گذار یا فرد واقعی دیگری نبوده، بلکه تنها در حال معامله با پلتفرم های تقلبی دیگری هستید، بدون اینکه بدانید چکار می کنید.
۳-طرح های هرمی در فارکس
هر کجا که صحبت از الگو های سرمایه گذاری هرمی باشد، شما باید به تخلف در آن سرمایه گذاری شک کنید. این نوع کلاهبرداری، مربوط به کارگزاران فارکس نیست، بلکه شرکت هایی خود را به عنوان کارگزار معرفی می کنند و تا جایی که می توانند با وعده وعید های پوچ و تو خالی سر مردم را کلاه می گذارند.
سخن آخر
ما در این مقاله بروکرهای کلاهبردار را به شما معرفی کردیم. چنانچه علاقمند به فعالیت در بازار فارکس هستید، لازم است با شرکت در دوره های فارکس نیک اندیشان، هم در مورد خواندن نمودارهای فارکس اطلاعات کاملی به دست آورید و هم بروکر کلاهبردار را بشناسید.
برای ثبت نام در دوره آموزش فارکس نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇