الگوریتم اثبات مشارکت( PoCo) چیست

الگوریتم اثبات مشارکت چیست؟⭐جامع و کاربردی

چنانچه علاقمند به شرکت در دوره ارز دیجیتال هستید، در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با مکانیسمی به نام PoCo که نسل جدیدی از فناوری بلاکچین محسوب می شود، آشنا شوید.

الگوریتم اثبات مشارکت( PoCo) چیست؟

الگوریتم PoCo، بر اساس مشارکت کاربران حاضر در شبکه بلاکچین طراحی و راه اندازی شده است. با توجه به این الگوریتم، برای تصمیم گیری در رابطه با تایید صلاحیت افراد برای شرکت در مکانیسم رقابتی، مشارکت کاربران و نرخ هش، مورد نیاز است. به عبارت دیگر، در الگوریتم PoCo، تمام گره های فعال در شبکه بلاکچین با مؤلفه هایی خاص مورد بررسی قرار می گیرند. در ادامه، هر گره ای که با توجه به نرم افزار های برتر ترید ارز دیجیتال، بیش ترین میزان مشارکت را در شبکه نشان دهد، مجاز است تا بلاک جدید را در بلاکچین ایجاد کند.

در الگوریتم PoCo، یک سطح حداقلی از اعتماد تعیین می شود تا تریدر یا هولدر بتواند با به دست آوردن آن، امتیاز مشارکت را نیز کسب کند. تمامی افرادی که قصد دارند با الگوریتم PoCo در بلاکچین فعالیت کنند، در ابتدا لازم است یک سپرده امنیتی ایجاد کنند. در ادامه، میزان مشارکت افراد با توجه به سوابق فعالیت و حجم سپرده امنیتی آن ها محاسبه می شود.

در هر دوره ای که اجماع در بلاکچین صورت می گیرد، نتایجی که برای محاسبات در نظر گرفته شده است توسط کاربرانی که صلاحیت لازم را دارند، ارائه می شود. در نهایت، کاربری که حداقل اعتماد مورد نیاز برای محاسبات را دارد، صلاحیت پیشنهاد نتیجه را خواهد داشت. سازوکار الگوریتم PoCo به این صورت است که کارمزد تراکنش های بلاکچین، بین گره ها یا کاربرانی که نتیجه درست را محاسبه کرده اند، تقسیم می شود. در ضمن، سپرده امنیتی کاربرانی که محاسبات اشتباه را انجام داده اند در اختیار گره ها قرار می‌ گیرد.

طبق الگوریتم اثبات مشارکت، هر بار که یک بلاک جدید ایجاد می شود اعتبار تمامی کاربران، مجددا بررسی می شود. سطح استفاده و کاربرد الگوریتم PoCo، وسیع و همه گیر نیست و در بین پلتفرم های فعال، آی اگزک و آیکون نتورک، از این الگوریتم استفاده می کنند و از پیشتازان فناوری بلاکچین مدرن محسوب می شوند.

مزایای الگوریتم اثبات مشارکت چیست؟

مکانیسم اجماع یا Consensus چیست؟

سیستم های بلاکچین، برای اینکه اطلاعات به صورت واحد و یکسان در اختیار سیستم چند عاملی ارز دیجیتال قرار بگیرد، عموماً از مکانیسم های اجماع همانند الگوریتم اثبات مشارکت استفاده می کند. البته مکانیسم های اجماع دارای کاربرد های دیگری مانند ایجاد امنیت و اعتماد در یک شبکه بلاکچین غیر متمرکز نیز هستند.

افراد پس از شرکت در دوره آموزش ارز دیجیتال، با انواع کریپتوکارنسی ها آشنا شده و متوجه می شوند که الگوریتم اجماع اثبات کار و الگوریتم اجماع اثبات سهام دو مورد از متداول ترین و مشهور ترین ها محسوب می شوند و در این بین، الگوریتم PoCo، در کم تر شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

شبکه های بلاکچین عمومی به شکل خودکار تنظیم می شوند و به اصطلاح غیر متمرکز هستند. به عبارت ساده تر، بلاکچین ها در سطح بین الملل و بدون تکیه بر یک مرجع متمرکز به فعالیت خود ادامه می دهند. عملکرد مکانیزم های اجماع، به مشارکت هایی که در شبکه های بلاکچین رخ می دهد، مشروعیت می بخشد؛ زیرا بلاکچین ها برای تایید و اعتبار سنجی تراکنش ها و ایجاد بلاک های جدید به میلیون ها نفر از کسانی که در شغل تریدر ارز دیجیتال فعالیت می کنند، نیاز دارد. با توجه به همین مشروعیت است که امکان تعیین تراکنش های جدید در بلاکچین به مشارکت کنندگان داده می شود.

مزایای الگوریتم اثبات مشارکت چیست؟

الگوریتم اثبات مشارکت در مقایسه با سایر الگوریتم ها دارای مزایای بسیاری است؛ این مزایا عبارتند از:

  • مکانیزم PoCo، شکلی جدید از بازار ارز هایی را ارائه می دهد که در آن از انرژی مصرفی به شکل صحیح استفاده می شود.
  • هنگامی که ماینر ها، پاداشی را در بلاکچین دریافت نمی کنند، علاوه بر هزینه ماین کردن استاندارد، مشوق های دندان گیر دیگری نیز برای تشویق در اختیارشان قرار می گیرد.
  • در الگوریتم PoCo، پیچیدگی های رمزنگاری ها کاهش پیدا می کند و مصرف انرژی برق نیز در هنگام استخراج به حداقل می رسد.
  • الگوریتم PoCo، امکان یک تراکنش ایمن و مطمئن را فراهم می کند.
  • الگوریتم PoCo، از مکانیزمی مجاز برای کنترل و دسترسی داشتن به نرم افزار ها، دیتا ها و مجموعه های دیگر استفاده می کند.
ریسک های انتخاب اشتباه الگوریتم اثبات مشارکت چیست؟

ریسک های انتخاب اشتباه الگوریتم اثبات مشارکت چیست؟

با توجه به اینکه الگوریتم اثبات مشارکت و به صورت کلی مکانیزم های اجماع، جزء جدایی ناپذیر سیستم های بلاکچین هستند، انتخاب اشتباه آن ها عواقب خطرناکی دارد؛ این عواقب عبارتند از:

1.عملکرد ضعیف

چنانچه مکانیسم اجماع، نادرست انتخاب شود، فعالیت گره ها، سرعت شبکه بلاکچین و پردازش تراکنش ها با شکست و افت چشمگیری مواجه می شود. چنانچه قصد موفق شدن در بازار ارز های دیجیتال را دارید، لازم است الگوریتم اجماعی را در نظر بگیرید که مقیاس پذیری قابل توجهی دارد و سرعت تراکنش ها در آن بالاست.

2.خرابی سیستم

فرض کنید که الگوریتم اجماعی را انتخاب کرده اید که برای سیستم های عمومی مناسب نیست. حالا تصور کنید که نرم افزاری را راه اندازی کرده اید و افراد بسیاری جذب آن شده اند. چنانچه شما از الگوریتم اجماع نادرستی استفاده کنید و بعد مشخص شود که گره های کافی برای حفظ شبکه وجود ندارد، کل شبکه از کار خواهد افتاد و با مشکلات جدی مواجه می شوید.

۳.فورک شبکه بلاکچین

زمانیکه یک فورک رخ می دهد، ماینر ها و گره های کم تری در شبکه وجود دارند و این مسئله سبب آسیب پذیر شدن آن می شود. در این حالت، بعضی از خرابکاران می توانند بیش از ۵۰ درصد از قدرت محاسباتی شبکه را در دست بگیرند و در امور آن دخالت کنند. انتخاب به جا و مناسب الگوریتم PoCo می تواند از بروز همه این ریسک ها جلوگیری کند.

کلام آخر

ما در این مقاله به صورت کامل شما را با الگوریتم اثبات مشارکت آشنا کردیم. چنانچه از مشکلات شغل تریدری در ایران آگاه هستید و قصد دارید در این زمینه فعالیت کنید، می توانید در دوره آموزش ارز های دیجیتال موسسه نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش ارز دیجیتال نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
هزینه تحصیل mba در آلمان چقدر است؟⭐بررسی جامع و کاربردی
نوشته بعدی
معرفی بهترین دانشگاه های ایتالیا برای مدیریت ⭐ mba
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image