چگونه قطعات پکیج را تست کنیم

نحوه تست قطعات پکیج چگونه است؟ (آموزش تست قطعات پکیج)

یکی از رایج ترین سیستم های گرمایشی در دنیا، پکیج است. این سیستم از قطعات مختلف تشکیل شده و برای آنکه بتواند با بالاترین بازدهی و عملکرد کار کند، تمامی قطعات باید در نهایت سلامت باشند. تنها راهی که می توان برای اطمینان از صحت این قطعات پیشنهاد کرد، تست آنهاست. سرویس و بررسی قطعات این دستگاه تنها از عهده کسانی بر می آید که با نحوه تست قطعات پکیج به خوبی آشنایی دارند. اگر تمایل دارید در مورد تست این قطعات اطلاعاتی را به دست آورید، توصیه می کنیم ادامه این متن را مطالعه کنید. ما قصد داریم نکاتی را در رابطه با تست قطعات پکیج در اختیار شما قرار دهیم.

معرفی قطعات پکیج

برای آنکه با نحوه تست قطعات پکیج آشنا شوید، بهتر است ابتدا در مورد قطعاتی که در این دستگاه وجود دارد نکاتی را به اختصار بیان کنیم.

  • فن: یکی از قطعات موجود در پکیج، فن است. این فن، هوای تازه را به داخل دستگاه هدایت می کند.
  • پمپ سیرکولاسیون: برای به جریان انداختن آب گرم و افت فشار، این پمپ نقش اساسی دارد.
  • فلوسوئیچ: این قطعه، باز شدن آب به سمت برد کنترل را اطلاع می دهد و در مدار آب مصرفی دستگاه قرار گرفته است.
  • شیر سه راهی: از دیگر قطعات این دستگاه، شیر راهی است و از جمله قطعات مکانیکی این دستگاه به شمار می رود.
  • منبع انبساط: این قطعه در قسمت پشتی دستگاه قرار گرفته و وظیفه آن کنترل فشار آب مدار گرمایشی است.
  • مبدل حرارتی: لوله هایی از جنس مس داشته و در قسمت جلویی مشعل قرار گرفته است.
  • سنسورهای پکیج: این سنسورها شامل پرشر، سنسور و ترموستات می باشند. مهم ترین سنسور در این دستگاه NTC بوده و وظیفه آن نیز کنترل دما در لوله مبدل است.
  • ایرونت: این قطعه در بالای پمپ تعبیه شده و وظیفه آن هواگیری پمپ است.
آموزش تست قطعات پکیج

نحوه تست پکیج

برای تست این قطعه، از تست های متفاوتی استفاده می کنند. برخی تست های رایج به شرح زیر می باشند:

تست مبدل پکیج

سرویس کاران پکیج که با نحوه تست قطعات پکیج به خوبی آشنایی دارند، سعی می کنند از تست های مختلف برای کنترل سلامت این دستگاه استفاده کنند. یکی از تست های انجام، شده تست مبدل پکیج است. در این روش، یکی از مدارهای دستگاه تحت فشار قرار داده می شود و سپس مبدل را در یک ظرف پر از آب قرار می دهند. اگر از سمت مبدل، حباب به بیرون نشت کند نشان می دهد که مبدل، سوراخ است.

تست مدار مکانیکی

یکی از روش هایی که برای تست دستگاه انجام می شود، تست مدار مکانیکی است. تست قطعات پکیج در این روش، برای کنترل سالم بودن مدار مکانیکی پکیج صورت می گیرد. تنها، کسانی که با نحوه تست قطعات پکیج آشنایی دارند می توانند این تست را انجام دهند.

تست ترمینال شیر سه طرفه

تست ترمینال شیر سه طرفه نیز، یک روش دیگری برای تست قطعات پکیج به شمار می رود. این تست نیز برای کنترل و نظارت سوراخ بودن و یا نبودن شیر سه طرفه انجام می شود. سرویس کارانی که با نحوه تست قطعات پکیج به خوبی آشنایی دارند می توانند این تست را برای کنترل قطعات پکیج انجام دهند.

تست سنسور دود پکیج

برای تست قطعات پکیج از تست دیگری نیز استفاده می کنند؛ این تست سنسور دود پکیج است. برای انجام این تست نیز، حضور دستگاه آوومتر لازم و ضروری به نظر می رسد. در این تست، سیم های آوومتر را به نقاط اتصالی حسگر وصل می کنند. اگر بعد از اتصال سیم ها و تکان دادن آنها، صدای بیزر قطع و وصل شد، سرویس کار پکیج متوجه می شود که کلیدهای دستگاه با اشکال و ایراد مواجه شده است و باید برای تعویض و یا تعمیر آنها اقدام کرد.

تست مبدل ثانویه در پکیج

تست دیگری که توسط کارشناسان و متخصصان آشنا با نحوه تست قطعات پکیج انجام می شود، تست مبدل ثانویه است. در این روش نیز یکی از مدارهای دستگاه تحت فشار قرار داده شده و مبدل نیز در یک ظرف آب گذاشته می شود. اگر حباب از سمت مبدل به بیرون نشت کرد، به این نشانه است که مبدل سوراخ شده است.

تست پرشر

تست دیگری که برای کنترل و نظارت سلامت قطعات قرار داده شده در این دستگاه صورت می گیرد، تست پرشر سوئیچ است. برای آنکه بتوانند به کمک این تست، سلامت دستگاه را بررسی کنند از دستگاهی به نام آوومتر استفاده می کنند. این دستگاه، حالتی به نام حالت بیزر دارد و سرویس کاران برای شروع کار دستگاه آوومتر را بر روی این حالت تنظیم می کنند. در قدم بعدی، دو سر سیم های این دستگاه را به فیش های پرشر متصل می کنند. چنانچه این قطعه، یعنی پرشر سوئیچ، سالم باشد، اتصال، برقرار شده و صدایی از جانب بیزر به گوش می رسد.

تست سنسور NTC

کسانی که با نحوه تست قطعات پکیج به خوبی آشنا هستند، اطلاعات کافی در رابطه با تست سنسور NTC دارند. برای این تست نیز حضور یک دستگاه اهم متر لازم و ضروری است. سرویس کاران در این روش و برای تست قطعات پکیج، سیم های اتصال دستگاه اهم سنج را به سنسور وصل می کنند. با این روش می توان مقاومت سنسور را اندازه گیری کرد. اگر اهم متر عدد 10 را نشان دهد، به این معناست که سنسور سالم است و در غیر این صورت، باید برای تعویض و یا تعمیر این قطعه اقدام کرد.

نحوه تست قطعات پکیج چگونه است

در نحوه تست قطعات پکیج، تست نشتی پکیج به چه شکل انجام می شود؟

دستگاه پکیج، از جمله دستگاه هایی است که نباید دچار نشتی شود. بروز نشتی، به معنای بروز یک مشکل در دستگاه است. به همین دلیل است که در نحوه تست قطعات پکیج، تست نشتی اهمیت زیادی دارد. نصابان با بررسی موارد زیر متوجه نشتی می شوند:

  • در بررسی دستگاه پکیج، در صورتی که افت فشار مشاهده شود، اولین احتمال، وجود نشتی در پکیج است. اگر هر نقطه از این دستگاه، نشتی داشته باشد، فشار دستگاه افت می کند. نکته ای که خوب است در مورد نشتی مورد توجه قرار دهید، این است که مقدار آن می تواند از چند قطره آب تا نم نامریی باشد.
  • از دیگر نشانه هایی که می توان به کمک آن تشخیص داد، این دستگاه دچار نشتی شده است، دما است. اگر دما بعد از آنکه آب به سمت مبدل پمپ شد، بیشتر از دمای آن قبل از پمپ شدن باشد، به این معنی است که دستگاه پکیج نشتی دارد.
  • اگر دستگاه پکیج دچار نشتی شده باشد، ارور نشان می دهد. اگر با ارور آن آشنایی داشته باشید، می توانید هر چه سریع تر برای رفع عیب دستگاه اقدام کرده و با نصابان و تعمیرکاران تماس بگیرید.

در نحوه تست قطعات پکیج، تست حسگر شعله پکیج چگونه انجام می شود؟

حسگر شعله پکیج یکی از قطعات داخلی پکیج است که وظیفه دارد باز بودن دریچه گاز را تایید کند و اغلب، در مواقع تجمع گاز یا آتش سوزی کاربرد دارد.  این حسگر ها اغلب نیاز به تعویض ندارند و تنها کافی است تمیز شوند. برای تست حسگر شعله پکیج باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا برق پکیج را قطع کنید؛
  2. شیر گاز را ببندید؛
  3. پیچ نصب را باز کرده و بیرون بیاورید؛
  4. حسگر را به دقت بیرون بکشید؛

بعد از انجام مراحل بالا، باید حسگر شعله را به دقت بررسی کنید. اگر عایق حسگر، فاقد خوردگی بوده و تنها کمی سوخته باشد، با تمیز کردن آن مشکل رفع می شود. برای تمیز کردن می توانید از کاغذ سنباده، پشم فولادی و برس سیمی استفاده کنید. در نهایت با یک دستمال مرطوب به آرامی روی عایق و حسگر بکشید تا تمیز شود.

نحوه تست قطعات پکیج باید توسط افراد ماهر انجام شود تا قطعه دچار آسیب نشود. اگر عایق حسگر شعله، دچار ترک، شکستگی یا فاقد تکه هایی در سطح خود باشد، باید حسگر تعویض شود. تعویض حسگر شعله را بهتر است به تعمیرکاران حرفه ای بسپارید؛ زیرا این کار نیازمند ابزار دقیق و آچار های خاصی است که در کمتر خانه ای پیدا می شود.

نحوه تست قطعات پکیج چگونه است

فن پکیج چیست؟ نحوه تست فن پکیج به چه شکل است؟

یکی از مهم ترین قطعات به کار برده شده در دستگاه پکیج، فن آن است. این قطعه وظیفه دارد گازهایی که در اثر احتراق ایجاد شده اند به خارج از فضای بسته و خارج از فضایی که پکیج قرار گرفته است، هدایت کند. به دلیل نقش و وظیفه بسیار مهمی که این قطعه دارد، تست آن یکی از مهم ترین کارها در نحوه تست قطعات پکیج به شمار می رود.

فن هایی که در پکیج ها به کار برده می شوند، به برق 220 ولت نیاز داشته و در صورتی که برق رسانی به آنها به درستی انجام شود، پرشر (pressure) دود، متصل نشده و دستگاه اصلا روشن نمی شود. در چنین مواقعی، تست فن از اولین اقداماتی است که انجام می شود.

یکی از ابزارهایی که برای نحوه تست خرابی فن در دستگاه های پکیج مورد استفاده قرار می گیرد، آوومتر است. برای تست فن پکیج، می بایست دو سر آن را به آوومتر وصل کرد و تنظیمات آن را روی حالت بیزر قرار داد. در صورتی که فن به درستی کار کرده و هیچ اشکالی و ایرادی نداشته باشد، صدای بیزر به گوش می رسد.

در ادامه نحوه تست قطعات پکیج، می بایست پایه های برق ورودی به فن را نیز کنترل کرد. اگر برق رسانی به پکیج مختل شده باشد، باید با نصابان و تعمیرکاران حرفه ای پکیج صحبت کرد.

اندازه گیری فشار ورودی کنتور گاز، در نحوه تست قطعات پکیج چه اهمیتی دارد؟

اندازه گیری فشار ورودی کنتور گاز، در نحوه تست قطعات پکیج چه اهمیتی دارد؟

برای بهبود عملکرد بهینه پکیج، باید پیش از راه اندازی آن فشار ورودی کنترل گاز مورد بررسی قرار گیرد. برای این کار در ابتدا باید درپوش شیر گاز را باز کرده و لوله مانومتر را داخل آن قرار دهید. حال باید پکیج را روشن کرده و شیر آب گرم را تا آخر باز کنید. فشاری که توسط مانومتر اندازه گیری می شود باید متناسب با نوع گاز مصرفی باشد که شرکت سازنده پکیج اعلام کرده است.

سپس، پیچ کنترل گاز را بسته و آن را محکم کنید. با توجه به اینکه برای اندازه گیری فشار گاز باید با چندین قطعه کار کنید و با در نظر گرفتن خطرات این کار، بهتر است در صورتی که تخصص کافی در این زمینه ندارید کار را به کاردان بسپارید؛ در غیر این صورت ممکن است آسیب های جدی به خودتان و قطعات پکیج وارد کنید.

حال که با نحوه تست قطعات پکیج آشنا شدید، بهتر است این نکته را نیز بدانید که تمامی قطعات باید قبل از شروع به کار پکیج تست شوند تا از خراب یا سالم بودنشان اطمینان پیدا کنید.

فن پکیج چیست؟ نحوه تست فن پکیج به چه شکل است؟

در نحوه تست قطعات پکیج تست برد پکیچ چگونه انجام می شود؟

برد الکترونیکی پکیج، قطعه ای کاربردی است که مهندسان و تکنسین های پکیج در زمان تست قطعات پکیج توجه ویژه ای به آن داشته و با استفاده از ابزارها و روش های تخصصی به چک کردن آن می پردازند‌. هنگامی که برد پکیج آسیب ببیند اختلال کلی در عملکرد پکیج ایجاد خواهد شد. دلیل این اختلال، مرتبط بودن تمام قطعات پکیج به برد الکترونیکی است‌.

به طور مثال، هنگامی که در صدد راه اندازی پکیج هستیم و کلید استارت را فشار می دهیم، در واقع فرمان شروع به برد الکترونیکی ارسال شده و در صورت تایید برد، عملیات روشن شدن پکیج انجام می شود. این مورد در زمان خاموش شدن پکیج نیز صورت می گیرد. به علاوه اگر برد پکیج از حالت تنظیم بودن خارج شده باشد، این احتمال وجود دارد که پکیج به طور کلی کار نکند. در واقع برد، مرکز پکیج بوده و کلیه عملیات ها به آن وابسته است. از این رو در نحوه تست قطعات پکیج، قبل از هر کاری کارشناسان تست سالم بودن برد را انجام می دهند. به علاوه در زمان خراب شدن پکیج نیز، تست برد پکیج جز اولین کارهایی است که توسط تکنسین ها و افراد خبره انجام می شود.

جمع بندی

موضوعی که در این متن در مورد آن صحبت کردیم، نحوه تست قطعات پکیج بود. این دستگاه به یکی از رایج ترین دستگاه های گرمایشی تبدیل شده و از آنجایی که برای درست کار کردن باید به صورت دوره ای، تحت بررسی قرار گیرد، توصیه می کنیم با سرویس کارانی که در دوره آموزشی تعمیرات پکیج شرکت کرده اند، تماس بگیرید. در پی تماس و درخواست شما، این افراد در محل حاضر شده و سرویس این وسیله گرمایشی را انجام می دهند. اگر به این حوزه علاقه مند هستید و می خواهید شغلی با آینده ای روشن داشته باشد، در دوره آموزشی تعمیرات پکیج نیک اندیشان است. در این دوره، صفر تا صد تعمیرات و سرویس این وسیله گرمایشی آموزش داده می شود.

برای ثبت نام در دوره تعمیر پکیج نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
بهترین غذا‌های فرانسوی (10 تا از غذاهای معروف فرانسه)
نوشته بعدی
دوران نقاهت کاشت مو چقدر است؟ (رعایت نکات مهم پس از کاشت مو)
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image