چگونه بهیار شویم؟ فرق کمک پرستار و بهیار چیست؟
اولین چیزی که در مورد سوال چگونه بهیار شویم، باید به خاطر بسپارید این است که برای بهیار شدن باید مهارت کسب کرد. تا زمانی که مهارت کافی برای انجام این کار وجود نداشته باشد افراد نمی توانند به این کار مشغول شوند. ساده ترین راه برای رسیدن به این شغل ثبت نام در دوره بهیاری است. البته با ثبت نام در دوره ی کمک پرستاری نیز می توانید شرایط بهیار شدن را به دست آورید.
در این دوره، تمام مطالب و سرفصل های مهم و کلیدی این حرفه به صورت نظری آموزش داده می شود. در واقع کلاس نظری بستری را فراهم می کند تا فرد بتواند با آگاهی بیشتری در کلاس عملی حاضر شده و مطالبی را که به آن ها آموزش داده می شود به صورت کامل درک کند. بخش عملی این حرفه در فضای بیمارستان به افراد آموزش داده می شود تا به صورت مستقیم با بیماران ارتباط داشته و با انجام دادن وظایف بتوانند مهارت کامل را به دست آورند
شاید برای برخی از افراد این سوال پیش آید که فرق کمک پرستار و بهیار در چیست. در جواب این سوال باید گفت بین وظایف محول شده کمک پرستار و بهیار تفاوت زیادی وجود ندارد. در واقع کسی که بهیار است می تواند وظایف کمک پرستار را انجام دهد و کسی که کمک پرستار است نیز قادر به انجام بیشتر وظایف بهیار هست. پس اگر علاقه دارید بهیار شوید، سعی کنید حتما در دوره آموزش کمک پرستاری حضور پیدا کنید.
وظایف بهیار در بیمارستان چیست؟
وقتی مراحل این که چگونه بهیار شویم را گذراندیم، با گرفتن مدرک در بیمارستان استخدام می شویم. وظایفی که وجود دارد به شرح زیر دارد:
۱-گرفتن برنامه روزانه از مافوق
بهیار و کمک پرستار وظیفه دارند در زمان شروع شیفت خود برنامه کاری روزانه را از مافوق خود گرفته و بر اساس آن وظایف خود را انجام دهند.
۲-انجام دادن فعالیت های پذیرشی
برخی مواقع از کمک پرستار یا بهیار خواسته می شود به فعالیت های پذیرشی بپردازد، و به هنگام مراجعه بیمار اسم و بیماری را ثبت و اتاق بستری را برای او مشخص کند. این موارد در فرآیند آموزشی این که چگونه بهیار شویم یاد داده می شود.
۳-بردن بیمار به بخش های مورد نیاز نظیر رادیولوژی
هنگامی که بیمار به دلائل مختلف در بخش بستری می شود برای انجام فعالیت های درمانی نیاز است که به بخش هایی مانند رادیولوژی، سونوگرافی و یا عکس برداری منتقل شود. بردن بیمار به چنین بخش هایی به عهده کمک پرستار و بهیار قرار خواهد گرفت.
۴-تزریقات
از دیگر وظایف بهیار در بیمارستان که بعضا کمک پرستار نیز می تواند آن را انجام دهد تزریقات است. تزریقات می تواند عضلانی و یا وریدی باشد. به علاوه بهیاران می توانند کارهای مربوط به بخیه بیماران را انجام دهند.
میزان درآمد و حقوق بهیاری چقدر است؟
بعد از این که فهمیدیم چگونه بهیار شویم، لازم است در مورد حقوق و درآمد بهیاران نیز اطلاعات داشته باشیم. سابقه بهیار و کمک پرستار از نخستین عواملی است که درآمد این قشر در بیمارستان را تغییر می دهد. یک بهیار و کمک پرستار که مدت زمان زیادی در محیط های بیمارستانی به کار مشغول بوده و سابقه کسب کرده است، نیروی با تجربه به حساب می آید که میزان درآمد مناسبی برای او در نظر گرفته می شود.
در واقع، حقوق و درآمد یک بهیار و کمک پرستار در بیمارستان بین ۵ میلیون تا ۱۰ میلیون تومان به صورت ثابت است. البته در این جا باید ذکر شود که نوع بیمارستان نیز بر روی درآمد تاثیر می گذارد. به این صورت که حقوق یک بهیار و یا کمک پرستاری که در بیمارستان خصوصی کار می کند از حقوق بهیار و کمک پرستاری که در بیمارستان دولتی کار می کند بیشتر است.
به صورت کلی خوب است بدانید، وظایف بهیاران از کمک پرستارها بیشتر است و کسانی که دوست ندارند مشکلات زیادی در کار خود داشته باشند، چنانچه علاقه دارند در دوره های بهیاری و کمک پرستاری شرکت کنند، بهتر است دوره کمک پرستاری را انتخاب کنند.