تاثیر تغذیه بر روی سلامتی افراد
همانطور که در بالا ذکر شد، به دلیل تکرار بسیار بالای مصرف غذا در طول سال ( بالای 1000 وعده غذایی در هر سال) تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامتی انسان ها دارد. با توجه به سبک زندگی غلط بسیاری از افراد جامعه با این که حتی آنان از سبک زندگی غلط خود خبر دارند در جهت اصلاح سبک زندگی خود هیچ حرکتی نمی کنند و به خود و سلامت جامعه آسیب می زنند.
تغذیه ها تماما فایده نیستند، بلکه آن ها دارای ضرر نیز هستند. بعد از جنگ جهانی دوم و انفجار جمعیت در سطح جهان، نیاز ها برای غذاهای آماده بیشتر شد. متخصصان تغذیه امروزه می توانند با تغییر مواد تشکیل دهنده در کارخانه ها، مستقیما تغذیه افراد جامعه را تحت کنترل گیرند و در جهت رفع نیاز های بدنی و معدنی افراد جامعه بکوشند.
با صنعتی شدن جامعه و ورود ماشین ها و کاهش جنب و جوش، در میان افراد جامعه، انواع بیماری هایی که قبل از آن از شیوع کمتری برخوردار بودند، به ناگهان بسیار شایع شدند.
بیماری های قلبی، قندی، سکته های مغزی و انواع بیماری ها نظیر کبد چرب، از کار افتادگی کلیه ها و غیره از نتایج صنعتی شدن جامعه بودند.
برای متوجه شدن بهتر به آمار مراجعه می کنیم.
در سال 2019 بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر است و یک سوم از مرگ و میر ها در سال 2019 را شامل می شود.
بیماران قلبی و نرخ مرگ و میر آن ها به ترتیب در چین، هند، روسیه، ایالات متحده آمریکاو اندونزی است.
همچنین در ایران نیز 38.6 درصد مرگ و میر ها به دلیل بیماری های قلبی و عروقی، 11.3 درصد به دلیل سرطان ها و تومور ها و 9.8 درصد به دلیل بیماری های تنفسی ، 7.1 درصد به دلیل حوادث غیر عمدی، 4.7 درصد به دلیل بیماری های عفونی و انگلی است.
اگر دقت کنیم در همه این موارد تغذیه عاملی بسیار موثری است. در چنین شرایطی علم تغذیه تعریف شد و دوره تغذیه جهاد دانشگاهی توسط موسسات معتبر تعریف و اجرا شد.
همچنین لازم است بدانید که از جمله بیماری های قلبی می توان به فشار خون اشاره کرد. فشار خون رابطه ای مستقیم با نمک دارد. هر چه نمک بیشتری مصرف شود، فشار خون بیشتر می شود و عوارض بیشتری را احتمالا خواهیم دید.
بیماری هایی نظیر دیابت ، انواع بیماری های ریه و معده و روده مستقیم به تغذیه و غذا و نحوه ای که غذا می خورید ربط دارد.
پس به صورت دقیق متوجه شدیم که تغذیه عاملی مهم در زندگی انسان هاست. نیازی که در جامعه پزشکی و دانشگاهی باعث شد که رشته ای تحت عنوان علم تغذیه به وجود آید.
علم تغذیه با بررسی انواع تاثیرات بر روی قسمت های مختلف بدن رو به پیشرفت می گذارد. امروزه کارشناسان تغذیه با دادن رژیم های خاصی، به درمان یا ایجاد بستری برای پیشرفت یا پسرفت قسمتی از بدن برای رسیدن به نقطه مطلوب است.
جالب است که تغذیه به صورت مستقیم میتواند روی بیماری های روانی تاثیرمی گذارد، افسردگی، فراموشی، حافظه ضعیف مستقیما در زیر مجموعه تغذیه هستند.
تحقیق ها نشان می دهد که افسردگی به مقدار بسیار زیادی می توانند با مصرف مواد پروتئینی نظیر شیر، پنیر ، ماست و خامه و گوشت رو به بهبود گرایش پیدا کنند. همچنین استفاده از مواد لبنی برای کاهش پوکی استخوان مفید گزارش شده است. مصرف انواع سبزی جات توانایی کاهش درد و بهبود انواع بیماری های روده ای را دارد.
در بخش بیماری های قلبی، فشار خون را میتوان با مصرف کم نمک یا مصرف نکردن آن ، مصرف انواع سبزیجات، اسفناج، موز و گندم و جو بهبود داد.