تفاوت پیش پرداخت و علی الحساب چیست

علی الحساب چیست؟ هر آنچه که باید درباره علی الحساب بدانید

در دوره حسابداری کلیه مفاهیم و نکات ریز درشت این حرفه به افراد آموزش داده می شود تا هنگام کار با مشکل مواجه نگردند. اگر در مورد این واژه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

علی الحساب چیست؟ در مورد آن چه میدانید؟

زمانی که افراد و یا شرکت ها به طرف قرار داد خود درخواست کنند که مبلغ مورد نظر را قبل از تاریخ تعیین شده بر روی سند مالی به آن ها پرداخت کند، درخواست علی الحساب کرده اند. هنگامی که مبلغ علی الحساب پرداخت شد باید ثبت حسابداری علی الحساب زده شود.

علی الحساب در موارد و موقعیت های مختلفی به کار برده می شود. در برخی مواقع ممکن است که کارکنان به دلائل مختلفی به پول نیاز داشته باشند. آن ها با ارسال نامه به مدیر از او درخواست می کنند که مقداری از حقوق را طی چند روز آینده برای او واریز کنند و در پایان ماه، مبلغ واریز شده را از جمع کل حقوق کم کنند. در چنین مواقعی فرد درخواست علی الحساب کرده که علی الحساب حقوق نام دارد.

باید ذکر کرد که علی الحساب فقط در زمینه دریافت کاربرد نداشته، بلکه برای پرداختی ها نیز علی الحساب وجود دارد.  به این معنی که فرد و یا شرکتی که بدهی دارد و در ورق های مالی، تاریخی برای ماه های آینده برای پرداخت تعیین شده است، زمانی که درخواست علی  الحساب صورت می گیرد باید بدهی قبل از زمان مشخص شده پرداخت شود.

حسابداری که در دوره آموزش حسابداری شرکت کرده است می داند که علی الحساب چیست و جایگاه علی الحساب در اسناد حسابداری کجاست. برای این که بتوانید به ثبت علی الحساب در جایگاه اصلی خود در صورت سود و زیان بپردازید باید این دوره های آموزشی را گذرانده باشید. این دوره ها باعث معرفی پردرآمدترین شغل رشته حسابداری می شود.

در این دوره به شما گفته می شود که علی الحساب به دو دسته علی الحساب پرداخت ها و علی الحساب دریافت ها تقسیم می شود. علی الحساب دریافت ها در قسمت بدهی ها ثبت می شود؛ زیرا یک دارایی هست که باید به دست آید و علی الحساب پرداخت ها در قسمت بستانکار ثبت می شود؛ زیرا یک بدهی است و باید پرداخته شود.

آیا میدانید علی الحساب چیست

منظور از سود علی الحساب چیست؟

بانک با ارائه سپرده های افراد در قالب وام به شرکت ها و مجموعه های مختلف تجاری و صنعتی، به مالک سپرده ها سود می دهد.  این سود توسط بانک طی تاریخ مشخصی به این افراد داده می شود. به این صورت که بر روی سند دریافتی قید می شود که در چه تاریخی به مالک سپرده ها سود داده شود. بنابراین می توان به این سوال که سود علی الحساب چیست اینگونه پاسخ داد که زمانی که افراد به هر دلیلی درخواست خود را به بانک بدهند و از بانک تقاضا کنند که زودتر از تاریخ تعیین شده، سود سپرده ها به حساب آن ها واریز شود، اگر بانک موافقت کرد و سود سپرده ها را زودتر از زمان تعیین شده اولیه پرداخت نمود، سود علی الحساب پرداخت شده است.

البته این مورد صرفا برای بانک مطرح نیست و این فقط بانک ها نیستند که سود علی الحساب می دهند. ممکن است افراد به جای بانک تصمیم بگیرند پول خود را در شرکت ها و یا صنایع تولیدی صنعتی سرمایه گذاری کنند؛ در چنین شرایطی نیز امکان پرداخت سود علی الحساب و ثبت حسابداری علی الحساب وجود دارد.

فرق علی الحساب و پیش پرداخت چیست؟

تفکیک برخی از اصطلاحات حسابداری برای افراد مشکل است و گاهی به عنوان یکی از چالش های شغل حسابداری به آن نگاه می شود. دقت در حسابداری بسیار مهم است و ممکن است که یک اشتباه عددی کوچک کل محاسبات را بر هم بزند. از این رو باید شناخت عمیقی نسبت به مفاهیم موجود نظیر دانستن فرق علی الحساب و پیش پرداخت داشت. اینجاست که می توان گفت شغل حسابداری مناسب چه کسانی است، مناسب افرادی که دقت و موشکافی بالایی دارند.

 در برخی مواقع افراد نمی دانند که بین تفاوت بین مفهوم پیش پرداخت و علی الحساب چیست و چه موقع باید ثبت پیش پرداخت زده شود و چه موقع ثبت حسابداری علی الحساب. پیش پرداخت مبلغی است که افراد و یا شرکت ها ترجیح می دهند قبل از انجام هزینه و یا دریافت خدمات، به حساب فرد و یا موسسه طرف قرارداد واریز کنند؛ حسابی که با این نام در سند حسابداری زده می شود حساب پیش پرداخت است.

علی الحساب نیز مفهوم مهم دیگری در کنار پیش پرداخت است؛ با این تفاوت که در علی الحساب، زمانی که افراد مبلغی را به عنوان پیش پرداخت دریافت می کنند بعد از مدتی کار، درخواست مبلغی دیگر و یا درصدی دیگر از قرار داد را دارند. درخواست دوم در صورت های مالی به عنوان هزینه علی الحساب درج می شود. امیدواریم الان به خوبی فهمیده باشید فرق بین پیش پرداخت و علی الحساب چیست.

علی الحساب چیست

منظور از مالیات علی الحساب چیست؟ (مالیات علی الحساب واردات)

تمامی کالاهایی که توسط شرکت های وارداتی وارد کشور می شوند، شامل هزینه هایی مانند گمرک، هزینه حمل و نقل، هزینه بیمه و قیمت خرید هستند. مالیاتی که بر واردات تعلق می گیرد به صورت مالیات علی الحساب است.

در واقع، وارد کننده موظف است مالیات اقلام وارد شده را با نرخ ۴ درصد بپردازد. این مالیات که علی الحساب پرداخت می شود به سود حاصل از واردات و بر اساس اطلاعات جمع آوری شده در دفاتر مالی شرکت ها، در پایان هر سال مالی تعلق می گیرد.

احتمالا برای شما هم این سوال پیش می آید که در پرداخت این مالیات، منظور از علی الحساب چیست و بر اساس کدام قانون تعیین می شود؟ در پاسخ باید گفت که مالیات علی الحساب، ۴ درصد از مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی است که بر اساس ماده ۷ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، و اصلاحاتی که بعد از آن انجام شده است تعیین می شود. این مالیات که بر عهده وارد کننده است، بنابر ماده ۱۶۳ مالیات های مستقیم مصوب سال ۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی آن در زمان مقرر باید پرداخت شود. به خاطر داشته باشید، نحوه حساب کردن این مالیات بر عهده حسابداران است.

منظور از مالیات علی الحساب چیست؟ (مالیات علی الحساب واردات)

راجع به ثبت علی الحساب در حسابداری چه می دانید؟

زمانی که قسمتی از کار توسط کارفرما انجام شود و کار به دلیل درخواست کارفرما برای دریافت درصدی دیگر متوقف شود، در چنین شرایطی باید مبلغی که در ابتدا پرداخت شده است در صورت های مالی شرکت پرداخت کننده وارد شود. به این نوع ثبت، ثبت علی الحساب حسابداری گفته می شود.

برای روشن شدن این که ثبت علی الحساب چیست، مثالی می زنیم. به طور مثال شما در قالب شخص و یا شرکتی در حال انجام کار برای فرد و یا شرکتی دیگر هستید.  قبل از این که کار خود را شروع کنید ۲۰ درصد از کل قرار داد را دریافت کرده اید و کار خود را آغاز نموده اید. بعد از این که مدتی کار کردید درخواست درصد دیگری می کنید. در چنین موقعی شرکت به شما چکی با مبلغ تعیین شده ارائه می دهد که باید به بانک مراجعه کنید و اقدام به پاس کردن چک کنید. تا زمانی که چک پاس نشده و از حساب شرکت برداشت نشده ثبت حسابداری علی الحساب در سند مالی به این صورت زده می شود که بانک بستانکار باشد. این ثبت در همه کشورها رایج است. فردی که به شغل حسابداری در گرجستان مشغول است نیز با این نوع ثبت روبرو می شود.

سخن آخر

مقاله بیان شده از نیک اندیشان به مبحث علی الحساب چیست اختصاص داشت. به این امید که مطالب نوشته شده به افزایش جامع اطلاعات علاقه مندان این حرفه کمک کند. نیک اندیشان یکی از موسسه های معتبر در کشور بوده و دوره هایی با سطح کیفی بالا ارائه می کند.

برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
مزایای و حقوق تکنسین داروخانه در آلمان⭐بررسی کامل
نوشته بعدی
تفاوت پیش پرداخت و علی الحساب چیست؟⚡جامع و کاربردی
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image