حسابداری دادگاهی چیست

حسابداری دادگاهی چیست؟⭐(همه چیز درباره حسابداری قضایی)

حسابداری قضایی از دیگر زیر شاخه هایی است که در دوره حسابداری برگزار می شود. این نوع حسابداری، اهداف متفاوتی را دنبال می کند و در واقع کمک می کند تا میزان جرم در امور حقوقی و مالی به حداقل ترین حالت ممکن برسد. اگر نمی دانید این نوع حسابداری چیست، در این مقاله از نیک اندیشان با ما همراه باشید.

حسابداری دادگاهی چیست؟ چرا اهمیت دارد؟

حسابداری قضایی نیز به مانند حسابداری اموال تعریف خاص و مشخص خود را دارد. این زیرشاخه از جمله زیرشاخه های بسیار مهم در حسابداری است و همان طوری که در بالاتر اشاره کردیم، تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش تخلف ها و تقلب ها دارد. گرچه اصول حسابداری، بر آن است که شرکت ها و سازمان ها نتوانند قوانین را دور بزنند، اما با این حال هنوز هم می توان تخلفاتی را در برخی کسب و کارها مشاهده کرد.

در حسابداری دادگاهی یا قضایی، حسابداران مهارت های مالی را با ذهنیت های تحقیقی ترکیب کرده و با قرار دادن آنها در چهارچوب قانون، اسناد و مدارک مالی موسسه های و یا شرکت ها را مورد بررسی قرار می دهند. به خاطر داشته باشید، نحوه فعالیت و همین طور هدف از انجام این نوع حسابداری با حسابداری هزینه که قبلا توضیح داده ایم، تفاوت های زیادی دارد.

نکته مهم دیگری که در خصوص حسابداری دادگاهی چیست باید بیان کنیم، این است که حسابداری دادگاهی، نگاهی متفاوت به حسابداران انداخته و آنها را در مقام قضاوت قرار می دهد. با این تغییر نگرش، حسابداران نیز می بایست با توجه به دلایل، اسناد و مدارک موجود حقایق مالی که ممکن است برخی شرکت ها آن را پنهان کرده باشند، شناسایی کنند و به این شکل از بروز و وقوع هر گونه جرم در سازمان و یا شرکت جلوگیری به عمل آورند.

این نوع حسابداری، نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در حال گسترش و رشد است و همه شرکت ها، اعم از کوچک و بزرگ باید با این نوع حسابداری مورد بررسی و قضاوت قرار گیرند. رسیدگی به پرونده ها و تخلف های مالی که در شرکت ها اتفاق می افتد با کمک این نوع حسابداری راحت تر شده است. اگر دوست دارید وارد این حوزه کاری شوید، حتما مقاله شغل حسابداری مناسب چه کسانی است را مطالعه کنید.

مزیت های حسابداری دادگاهی چیست

وظیفه حسابداران در حسابداری دادگاهی چیست؟

موضوع مهم دیگری که در خصوص حسابداری دادگاهی چیست، بیان می شود، وظیفه حسابداران قضایی است. با شرکت در دوره آموزش حسابداری هر یک از وظایف زیر معرفی می شود:

  • حسابداران دادگاهی وظیفه دارند اسناد و شواهد مالی هر مجموعه یا سازمان را بررسی کنند.
  • ارائه خدمات قضایی از جمله وظایف یک حسابدار دادگاهی است.
  • تعیین خسارت در مواقعی مانند تصادفات رانندگی نیز یکی دیگر از کارهایی است که این حسابداران باید انجام دهند.
  • کشف تقلب ها و یا تخلف هایی که برخی شرکت ها یا واحدهای تجاری انجام می دهند، دیگر کار مهمی است که این حسابداران باید انجام دهند.
  • برخی از حسابداران برای آنکه داده های مالی مربوط به شرکت ها، بهتر و دقیق تر تحلیل و بررسی شود، راهکارهای خوبی برای گسترش نرم افزارهای مالی ارائه می کنند.
  • حسابداران دادگاهی، بین یافته های شان، و اسناد و آمار ارائه شده توسط واحدهای تجاری ارتباط برقرار می کنند.
  • این گروه از حسابداران، در جایی که لازم می دانند به یک شخص متخصص گواهی می دهند و از او در حل دعاوی حقوقی ایجاد شده کمک می گیرند.

تفاوت حسابرسی با حسابداری دادگاهی چیست؟

با توضیحاتی که در خصوص حسابداری دادگاهی چیست، بیان کردیم، واضح و روشن است که حسابداری دادگاهی و حسابرسی، یک پایه و خاستگاه دارند؛ اما موضوع مهمی که باعث جدا شدن و تمایز این دو از هم می شود، خدماتی است که این دو زیر شاخه حسابداری ارائه می کنند. در حسابداری قضایی، فردی که به عنوان یک حسابدار کار می کند، وظیفه دارد با کمک قوانین مربوط به حسابرسی و همین طور استانداردهای تعریف شده، اجازه ندهد هیچ جرمی و یا تخلفی صورت گیرد.

اما، حسابرس ها معمولا به شکلی کار می کنند تا درگیر جرائم مالی سازمان و یا شرکت ها نشوند. در جاهایی که حسابرس، وارد کار می شود و تخلفی را مشاهده می کند، حق دخالت ندارد و پیشگیری از آنها به عهده مدیر یا مدیران مجموعه یا واحد تجاری مذکور است.

میزان وقوع جرائم در سازمان ها و شرکت ها به صورت کامل حذف نمی شود و به همین جهت، در جایی که احتمال می رود جرایم مالی اتفاق بیفتد و یا سرپیچی های مالی واقع شود، از تخصص و مهارت حسابداران دادگاهی استفاده می کنند. این حسابداران به عنوان یک متخصص وارد عمل شده و سعی می کنند جرم واقع شده را تجزیه و تحلیل کنند.

کاربردهای حسابداری دادگاهی چیست

حسابداران در حسابداری قضایی چه مهارت هایی باید داشته باشند؟

برای آنکه بحثمان پیرامون حسابداری دادگاهی چیست را تکمیل کنیم می بایست در مورد مهارت هایی که حسابداران قضایی باید داشته باشند نیز نکاتی را بیان کنیم. برخی از مهم ترین مهارت های مورد نیاز برای کسانی که در حوزه حسابداری قضایی فعالیت می کنند، به شرح زیر است:

  • یک حسابدار دادگاهی می بایست اطلاعات جامع و کاملی در مورد سیستم های بانکداری الکترونیک، سیستم های تحت شبکه و نرم افزارهای حسابداری داشته باشد.
  • آشنا بودن به کامپیوتر از دیگر مهارت هایی است که حسابداران دادگاهی باید از آن نیز برخوردار باشند.
  • حسابدار قضایی، می بایست با راه هایی که منجر به فسادهای مالی می شود، از جمله اختلاس، پولشویی، بودجه بندی های نامناسب و رشوه خواری آشنا باشد و اطلاعات کاملی در مورد آنها داشته باشد.
  • یک حسابدار دادگاهی برای آنکه بتواند با افراد در سایر کسب و کارها تعامل کند، می بایست در برقراری ارتباط نیز مهارت بالایی داشته باشد.
  • جهت درک بهتر رویداها و تحلیل آنها، حسابداران قضایی می بایست دانش خوبی در مورد روانشناسی داشته باشند. این مورد به آنها کمک می کند تا بتوانند انگیزه و برنامه ریزی افراد را بهتر تحلیل کنند.

کلام آخر

حسابداری دادگاهی چیست؛ موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با توجه به نکاتی که بیان کردیم، به درک درستی از حسابداری دادگاهی یا قضایی رسیده باشید و بدانید که این نوع حسابداری در چه چهارچوبی فعالیت می کند.

برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
سایت پینترست چیست؟⭐(آموزش و کار با پینترست)
نوشته بعدی
درآمد و بررسی ⭐ شغل حسابداری در گرجستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image