اسم وسایل دندانپزشکی به همراه عکس

نام وسایل دندانپزشکی ( اسم وسایل دندانپزشکی به همراه عکس)

اگر به دلیل مشکلاتی که برای دندان هایتان به وجود آمده است، به دندانپزشکی ها مراجعه کرده باشید، حتما دیده اید که در مطب های دندانپزشکی، وسایل مختلفی به کار برده می شود. هر یک از این وسایل کاربرد خاص خود را دارد و بنا به تشخیص و مصلحت پزشک به کار برده می شود. کسانی که به عنوان دستیار در یک مطب دندانپزشکی کار می کنند، می بایست نام وسایل دندانپزشکی را بدانند و با کاربرد هر یک از آنها آشنایی داشته باشند. ما در این مقاله قصد داریم برخی از وسایل موجود در مطب های دندانپزشکی را به همراه کاربردشان معرفی کنیم.

نام وسایل دندانپزشکی ماشینی

نام وسایل دندانپزشکی ماشینی که از آنها برای ارائه بهترین خدمات به بیماران استفاده می شود، به همراه کاربرد آنها در ادامه آورده شده است. لیست این ابزار به شرح زیر است:

توربین

یکی از وسایل مورد استفاده در دندانپزشکی ها، توربین دندانپزشکی است. این ابزار برای کارهای متفاوت مانند تراش دندان ها، تراش دندان برای روکش، پرداخت کردن ترمیم ها، پالیش و غیره به کار برده می شود. این وسیله در بین عامه مردم به عنوان دریل دندانپزشکی معروف است.

فورسپس

وسیله دیگری که می توان آن را در لیست نام وسایل دندانپزشکی مشاهده کرد، فورسپس است. وقتی دندان از بافت ها و استخوان های اطراف جدا شد، فورسپس به کمک می آید و آن را از داخل استخوان فک خارج می کند. در برخی از انواع این وسیله، نوک در امتداد دسته و در برخی دیگر از آن، نوک ابزار نسبت به دسته در زاویه 90 درجه ای قرار گرفته است.

آنگل

دیگر وسیله مورد استفاده در دندانپزشکی، آنگل و یا هندپیس با سرعت پایین است. این وسیله نیز برای بروساژ، پالیش و پرداخت ترمیم ها، مرحله نهایی در برداشت پوسیدگی دندان و غیره کاربرد دارد.

آنگل از جمله وسایل چرخشی است و با سرعت پایین تری نسبت به توربین حرکت می کند؛ توربین 450000 دور در دقیقه می چرخد و آنگل 25000دور در دقیقه چرخش دارد.

نام وسایل دندانپزشکی (اسم وسایل دندانپزشکی به همراه عکس)

اسم وسایل دندانپزشکی دستی

وسایلی که دندانپزشکان از آنها استفاده می کنند، متنوع و زیاد بوده و دانستن نام وسایل دندانپزشکی برای کسانی که به عنوان دستیار در یک مطب دندانپزشکی کار می کنند، لازم به نظر می رسد. نام برخی از وسایل دندانپزشکی دستی به شرح زیر است:

آینه دندانپزشکی

یکی از ساده ترین و کاربردی ترین وسایلی که در مطب های دندانپزشکی به کار برده می شود، آینه دندانپزشکی است. از این وسیله برای دیدن قسمتی از دندان استفاده می کنند که نمی توان آن را به راحتی دید.

الواتور

برای خارج کردن دندان ها و یا ریشه های مربوط به دندان، نیاز است که دندان لق شود. الواتور در لق کردن دندان و به وجود آوردن شرایط راحت جهت خروج آن، کمک کننده است؛ این ابزار را با شکل های متفاوتِ سر تولید می کنند. یکی از متداول ترین انواع الواتور، الواتور مستقیم است.

سوند دندانپزشکی

سوند دندانپزشکی وسیله دیگری است که در لیست نام وسایل دندانپزشکی، می توان اسم آن را مشاهده کرد. این ابزار برای معاینه کردن دندان های پوسیده، جرم هایی که روی دندان ها وجود دارد و همین طور، بررسی وضعیت سختی دندان ها به کار برده می شود. اگر اسم وسایل دندانپزشکی به همراه عکس را در گوگل سرچ کنید، عکس های زیادی در خصوص این ابزار به شما نشان داده خواهد شد.

پلایر رل پنبه یا پنس

دیگر وسیله ای که در مطب های دندانپزشکی به وفور از آن استفاده می کنند، پنس یا پلایر رل پنبه است. این وسیله از نظر شکل نوک متفاوت بوده و برای قرار دادن اشیائی، مانند پنبه، رل پنبه و غیره در دهان بیمار به کار برده می شود.

نام وسایل دندانپزشکی انگشتی

از دیگر وسایلی که در دندانپزشکی به کار برده می شود، ابزارهای انگشتی هستند. نام برخی از ابزارهای انگشتی به شرح زیر می باشد:

فایل اندودنتیک

فایل اندودنتیک، یکی از وسایل دندانپزشکی است و برای درمان ریشه و یا تمیز کردن قسمت داخل کانال ریشه دندان از آن استفاده می کنند. این وسیله معمولا از جنس استیل ضد زنگ می باشد.

فایل ها، نام وسایل دندانپزشکی هستند که کاربرد زیادی در این حرفه دارند. این وسیله بر اساس نوکی که دارد، تقسیم بندی و شماره گذاری می شود. شماره های اندودنتیک بر روی دسته آنها درج شده است؛ برای مثال، فایلی که شماره 20 روی آن نوشته، ضخامتی برابر 0.2 میلی متر دارد. موضوع دیگری که می تواند به شناخت این وسیله کمک  کند، رنگ دسته هاست. برای شناسایی راحت تر، دسته های این ابزار با رنگ های متفاوتی رنگ آمیزی و در اختیار دندانپزشکان قرار داده شده است. خوب است بدانید، فایل هایی با شماره های 6، 8 و 10 نازک ترین ابزار از نوع فایل هستند و معمولا با یک رنگ کاملا جدا مشخص شده اند. رنگ فایل های شماره 15 به بعد، به صورت دوره ای تکرار می شود.

نام وسایل دندانپزشکی

چرا دانستن اسم وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است؟

نام وسایل دندانپزشکی برای کسانی که به عنوان یک دستیار در مطب های دندانپزشکی کار می کنند، لازم به نظر می رسد. این افراد در حین فرآیند درمان در کنار پزشک ایستاده و تمام وسایلی را که او نیاز دارد، در اختیارش قرار می دهند. حال اگر یک دستیار با نام این وسایل آشنایی نداشته باشد، در انجام کارهای محوله به خوبی عمل نمی کند و تمرکز پزشک را نیز به هم می زند. در چنین جاهایی نمی توان توقع داشت که همه چیز با سرعت پیش برود و خدمات رسانی به دندان های بیمار با کیفیت بالایی انجام شود.

آیا آشنایی با نام وسایل دندانپزشکی برای دستیار، لازم است

آیا آشنایی با نام وسایل دندانپزشکی برای دستیار، لازم است؟

کسانی که به عنوان یک دستیار دندانپزشکی کار می کنند، وظایف مختلفی را به عهده دارند. یکی از مهم ترین کارهایی که این گروه می بایست انجام دهند، آماده کردن وسایل و ابزاری است که پزشک در حین کار کردن روی دندان بیمار، باید از آنها استفاده کند. تا زمانی که دستیار، با نام وسایل دندانپزشکی آشنایی نداشته باشد، نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد. پس در یک کلام می توانیم این گونه بیان کنیم، آشنایی با نام وسایل دندانپزشکی برای دستیار، یک امر واجب و لازم است.

برای یادگیری نام وسایل دندانپزشکی، چندین راه وجود دارد که یکی از آنها، شرکت در دوره های دستیاری دندانپزشکی است. دوره های دستیاری دندانپزشکی، توسط دستیاران حرفه ای دندانپزشکی ارائه شده و حاوی اطلاعات و نکات آموزشی زیادی است. راه دیگری که می توان برای آشنایی با این ابزار و وسایل پیشنهاد کرد، کار کردن نزد دندانپزشکان است. این روش یادگیری، مقداری زمان بر است و در ضمن، برخی دندانپزشکان به سختی زیر بار آموزش این ابزار می روند؛ زیرا می خواهند با دستیارانی کار کنند که از قبل، اطلاعات کاملی در مورد وسایل مورد استفاده در دندانپزشکی به دست آورده اند.

جمع بندی

نام وسایل دندانپزشکی و کاربرد آنها موضوعی بود که ما، در این متن به شرح آن پرداختیم. هر ابزار دندانپزشکی کابرد خاص خود را داشته و برای دستیاران دندانپزشکی، از نظر حرفه ای نیاز است با این وسایل و کاربرد آنها به خوبی آشنا باشند. از آنجایی که بدون کمک این وسایل و ابزار نمی توان خدمات رسانی مناسبی داشت، در دوره هایی که تحت عنوان دوره دستیار دندانپزشک برگزار می گردد، به این مبحث بسیار مهم پرداخته و هر یک از وسایل معرفی خواهند شد. دوره دستیار دندانپزشکی نیک اندیشان از دوره های کاربردی است که در آن تمام وسایل دندانپزشکی معرفی شده و شرح کاملی از کاربردهای آنها ارائه خواهد شد.

برای ثبت نام در دوره آموزش دستیار دندانپزشک نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره دستیار دندانپزشکی ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی ، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

دوره مراقبت از پوست ، دوره کمک های اولیه و امدادگری ، دوره اپراتور لیزر (دوره لیزر موهای زائد) ، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره mmt

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
غذاهای چاق کننده و سالم کدامند؟ و مناسب برای افزایش وزن
نوشته بعدی
رژیم درمانی چیست؟ (مزایای رژیم درمانی و هر آنچه که باید بدانید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image