حسابدار کیست

حسابدار کیست؟

امروز در این مقاله می خواهیم به معرفی شغل حسابدار و حسابداری بپردازیم و بدانیم حسابدار کیست ؟ حسابدار به طور خلاصه به فردی گفته می شود که فرآیند های مالی شرکت را تسهیل و ثبت و ضبط و گزارش می کند. حسابدار باید بتواند به تجزیه و تحلیل عدد ها، اطلاعات مالی ، خلاصه سازی اطلاعات و نتیجه گیری و ارسال یا ثبت آن ها بپردازد تا مدیران یا حسابداران ارشد بتوانند برای آینده شرکت تصمیم گیری کنند.

یک حسابدار باید بتواند از دل داده های ثبت شده در هر قسمت به یک صورت مالی منسجم رسیده و آن ها را درصورت لزوم تفسیر نماید. حال که دانستیم حسابدار کیست به وظایف یک حسابدار می پردازیم.

حسابدار کیست و وظیفه آن چیست

وظایف یک حسابدار چیست؟

حسابداری نیز مانند همه شغل ها دارای برخی وظایف معین است که دراین جا به آن ها می پردازیم:

1.ثبت اطلاعات همه کارمندان و دستمزد های آنان در هر دوره پرداختی

2.ثبت تمامی درآمد ها و هزینه های شرکت

3.محاسبات مالیاتی و ثبت بدهی ها و اظهار نامه های مالیاتی

4.ثبت دقیق صورت های مالی و حصول اطمینان از دقیق بودن آن ها

5.تحلیل صورت های مالی و ثبت و نگهداری آن ها

6.توانایی تفکر خلاق و ارائه پیشنهادات در جهت افزایش سود شرکت

6.پیش بینی سود های ایجاد شده در دوره های مالی بعدی

7.برقراری ارتباطی موثر و سازنده بین شرکت و کارمندان

8.ارزیابی معاملات مالی برای بهبود سود و تصمیمات در آینده

9.بررسی اسناد بانکی و ایجاد گزارش های خاص برای آن ها

10.یادآوری ززمان های خاص حسابداری و گوشزد کردن آن ها به مدیر مالی

11.بررسی پیشنهادات ارائه شده از شرکت یا کارمندان در جهت بهبود و رشد شرکت

12.کسب اطلاعات صحیح و واضح از منابع امن اطلاعاتی

13.تلاش در جهت حفظ امنیت داده ها وپردازش ها و جلوگیری از لو رفتن اطلاعات حساس

حالا که با وظایف یک حسابدار آشنا شدیم، باید بگوییم که حسابدار کار بسیار خطیری دارد، نه از لحاظ جانی یا مالی، بلکه از لحاظ شغلی. کوچکترین اشتباه در فرآیند مالی سبب از کار افتادن تمامی محسابات، پیشنهادات، راه های توسعه و سرمایه گذاری ها می شود.

پس شخص حسابدار باید به دقت بر تمامی فرآیند های محاسباتی، نوشتاری، پیشنهادی و انتقال داده اشرافیت کامل و صحت اطمینان بالا را داشته باشد.

راه های ورود به شغل حسابداری

برای ورود به شغل حسابداری بهترین و آسان ترین روش ورود از طریق دانشگاه و فارغ التحصیلی است، چرا که شما در این روش با تمامی روش های حسابداری آشنا شده و علم و اطلاعات لازم و اساتید و دوستانی دارید که در مواقع مشکل با راهنمایی آنها مشکلتان حل میشود. همچنین با ورود به بازار کار از طریق  فارغ التحصیلی با منابع اصلی حسابداری آشنا شده و توانایی استخراج علم مدنطر از سایر کتب را دارید.

اما فارغ التحصیلان زیر می تواند به شغل حسابداری وارد شوند.

  1. حسابداری
  2. اقتصاد
  3. گرایش مدیریت
  4. به صورت تجربی
  5. از طریق دوره های آموزشی

اما افراد علاقه مند به شغل حسابداری به کدامین گرایش های حسابداری می توانند وارد شوند؟

جواب این است که افراد می توانند درگرایش های زیر به کار مشغول شوند.

1.حسابداری صنعتی

2.حسابداری مالی

3.حسابداری مالیاتی

4.حسابداری دولتی

5.حسابداری بانکی

6.حسابداری بیمه

حسابدار کیست و چه مهارت های باید داشته باشد

حسابدار خوب کیست؟

حسابدار کیست؟ حسابدار خوب کیست؟ آیا در این حوزه شغلی، خوب و یا بد بودن معنای خاصی دارد؟ خوب است بدانید، در هر شغلی، دو صفت خوب و یا بد به فعالان آن حوزه نسبت داده می شود؛ درست مانند مقوله حسابداری. اگر همه ویژگی های زیر در یک حسابدار وجود داشته باشد، به او یک حسابدار خوب می گویند:

  • با توجه به آنکه قوانین و اصول حسابداری همیشه در حال تغییر است، یک حسابدار می بایست همیشه در حال یادگیری این اصول و قوانین باشد. دریافت آخرین و اطلاعاتی که در رابطه با حسابداری مطرح می شود، به فعالان این گروه شغلی کمک می کند کار خود را به خوبی انجام دهند.
  • حسابداری که در کار خود دو اصل امانتداری و صداقت را رعایت می کند، یک حسابدار خوب می گویند. این دو ویژگی از مهم ترین و ارزشمندترین ویژگی هایی هستند که حسابدار باید خود را به آنها مجهز کرده باشد.
  • بالا بودن دقت نیز از دیگر صفاتی است که در حسابداران حرفه ای مشاهده می گردد. گاهی اوقات، یک اشتباه کوچک در حسابداری می تواند سازمان را با ریسک های مالی وحشتناکی رو به رو کند. به همین دلیل، یک حسابدار می بایست با دقت به ادای وظیفه خود بپردازد و در حین آن نیز هوش بالایی برای پرداختن به جزئیات داشته باشد.

حسابدار کیست و چه فرقی با حسابرس دارد؟

حسابدار کیست و چه فرقی با حسابرس دارد، موضوع دیگری است که لازم می دانیم در خصوص آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. حسابدار به فردی گفته می شود که تمام وقایع مالی را ثبت کرده و آنها را به مدیران ارشد یک سازمان و یا شرکت گزارش می کند. این افراد قلب تپنده هر سازمان به شمار می روند و به همین سبب است که می باید وظایف خود را در نهایت دقت انجام دهند.

حسابرس ها، کسانی هستند که حساب های مربوط به شرکت ها و یا سازمان ها را تحت ارزیابی و بررسی قرار می دهند. این عمل برای بررسی قانونی بودن و معتبر بودن امور مالیِ ثبت شده انجام می شود. به عبارت دیگر، حسابرسان کسانی هستند که به خوبی می دانند وظایف حسابدار چیست و به بیان دیگر، مهر تایید بر کارهای حسابداران می زنند. توجه داشته باشید، یک حسابرس، یک حسابدار توانا و حرفه ای به شمار می رود.

حسابدار بانک کیست؟

حسابدار بانک کیست، سوال دیگری است که برای برخی علاقه مندان به حوزه حسابداری و کسب اطلاعات در مورد سوال حسابدار کیست، پیش می آید. بانک ها از جمله مراکز حساسی هستند که با پول مردم سروکار دارند و کسانی که در یک بانک کار می کنند، می باید کار خود را با دقت انجام دهند.

همان طوری که گفتیم، بی دقتی در امر حسابداری در هیچ سازمان و یا شرکتی پذیرفته نیست و این بی دقتی می تواند چالش های مالی زیادی را برای سازمان ها به وجود آورد. بانک نیز به دلیل حساسیت موضوعی که در رابطه با آن کار می کند، می بایست حسابداران ورزیده و حرفه ای را به کار گیرد.

حسابدار کیست (شرح کامل وظایف یک حسابدار)

توانایی ها و مهارت یک حسابدار

اولین توانایی و مهارت، مهارت کار با اعداد است، کسانی که نتوانند با اعداد کار کنند نمی توانند در شغل حسابداری موفق شوند.

دومین توانایی، توانایی تجزیه و تحلیل است، حسابداران باید پس از انجام کار های حسابداری باید بتوانند از محاسبات و جوابهایشان به یک تحلیل و پیشنهاد مناسب برسند تا تمامی تلاش هایشان به هدر نرود. اگر حسابدار نتواند تجزیه و تحلیل کند یا تجزیه و تحلیل ضعیف داشته باشد آینده شغلی او در خطر است.

سومین توانایی، در دقیق و ریز بین بودن است. کافیست فقط یک عدد در یک فرآیند محاسباتی در حسابداری اشتباه انجام شود، پس از آن تمامی محسابات و نتیجه گیری ها اشتباه محض است.

چهارمین توانایی، امانت داری است. یک حسابدار قلب یک سرمایه گذاری را در دست دارد و دائما نبض آن را می سنجد.

اگر ذره ای از این اطلاعات حساس به بیرون درز کند ممکن است رقبا به فکر ضربه به کسب و کار باشند یا اطلاعات اندرونی به بیرون سرایت کرده و موجب پریشان حالی سرمایه گذاران و سهام داران شود و ضرر هنگفت و غیر قابل جبران برای آن شرکت وارد کند.

و توانایی پنجم، کار با نرم افزار های تخصصی حسابداری مانند: نرم افزار حسابداری هلو و آشنایی با کامپیوتر در جهت تسریع بخشی در روند حسابداری است. کسی که نتواند مهارت کامپیوتری بالایی در شغل حسابداری داشته باشد، چگونه میتواند با نرم افزارهای حسابداری مثل هلو، حسیب یا اکسل یا برنامه های عمومی نظیر ورد کار کند؟

توانایی ششم، روابط اجتماعی است. حسابداران چون با افراد مختلف از رده های مختلف شغلی در حال تعامل و کارند، باید بتوانند به راحتی ارتباط موثر برقرار کرده و در جهت جواب به سوال های آنان و رفع نیاز های آنان نظیر وام، پرداخت ها، دریافت اطلاعات و داده ها و یا بیمه ها تلاش کنند.

ارتقای شغلی در حسابداری

 در این شغل افراد مستعد و با تجریه و دارای خلاقیت می توانند یکی یکی پله های ترقی را بپیمایند. حسابداران خبره معمولا پس از صاحب تجربه شدن و کسب اعتماد از رده های بالاتر سازمانی و شرکتی خود میتوانند به عنوان مدیر مالی به ادامه فعالیت بپردازند.

 مدیر مالی، وظیفه تامین سرمایه، کسب درآمد و سرمایه گذاری را دارد بنابراین در تصمیمات مدیران شرکت بسیار می تواند تاثیر گذار باشد.مدیر مالی موفق نیست در نهایت می تواند یه مدیریت عامل یک شرکت منسوب شود و به عنوان یکی از کلیدی ترین مقام های یک سازمان به پیشرفت بپردازد.

کلام آخر

با گذراندن دوره حسابداری می‌توانید به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شوید و در مراکز متفاوتی موقعیت شغلی برای خود ایجاد نمایید. بدین منظور موسسه ی نیک اندیشان این امکان را در اختیار شما قرار میدهید تا با گذراندن دوره حسابداری بازار کار به تسلط کافی در این زمینه برسید. میتوانید به راحتی از موسسه ی نیک اندیشان مدرک بین المللی حسابداری دریافت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره حسابداری ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه مدیریت و حسابداری ، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه مدیریت و حسابداری، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

دوره بازرگانی ، دوره آموزش صادرات و واردات

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
چگونه می توانم مدرک بین المللی تغذیه دریافت کنم؟
نوشته بعدی
نرم افزار حسابداری هلو چیست؟ (معرفی مزایا و معایب و کاربرد آن)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image