تاریخچه مانتو در دنیا (تحولات مانتو در سال های گذشته)

تاریخچه مانتو در دنیا (تحولات مانتو در سال های گذشته)

گاهی اوقات بی انصافی به نظر می رسد اگر تاریخچه لباس هایی که به تن می کنیم را ندانیم و برای اطلاع پیدا کردن از آن نیز اشتیاقی از خود نشان ندهیم. یکی از لباس هایی که امروز با تنوع بی شمار و قابل توجهی همراه بوده، مانتو است؛ مانتو یکی از اصلی ترین قسمت های لباس خانم های ایرانی در خارج از خانه است. خلاقیتی که تولیدکنندگان و طراحان لباس در رابطه با مانتو به خرج داده اند، باعث شده این نوع پوشاک تنوع جذاب و چشمنوازی داشته باشد. موضوعی که ما در این مقاله قصد داریم در مورد آن  صحبت کنیم، تاریخچه مانتو است. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا با تحولاتی که مانتوها با گذشت زمان به آن دچار شده اند را مورد بررسی قرار دهیم.

تاریخچه مانتو در جهان

یکی از اظهار نظرهایی که در مورد قدمت مانتو، ذکر می شود این است که مانتو، یک واژه فرانسوی است و به این شکل (manteau) نوشته می شود. برخی دیگر نیز اعتقاد دارند، این کلمه از منطقه ای به نام Montua در کشور ایتالیا گرفته شده است؛ این منطقه یکی از مراکز مهم در تولید پارچه های ابریشمی به شمار می رفته است.

موضوعی که تاریخچه مانتو به وضوح در مورد مانتو ارائه می کند این است که قدمت این لباس به قرن 17 تا 18 میلادی بر می گردد. در این دوره، مانتوها به شکل لباس هایی گشاد و بلند بودند. این لباس در ابتدا توسط کارگران زن استفاده می شد تا لباس های آنها در اثر کار دچار کثیفی نشود. البته برخی اروپاییان متمول نیز برای آنکه نشان دهند از مدهای متفاوتی پیروی می کنند، این لباس را به تن می کردند. آستین این لباس در گذشته کوتاه بود و دامن آن نیز حالت چین دار داشت.

در اواخر قرن 18 میلادی تغییرات و تحولات زیادی در مانتوها ایجاد شد و این لباس به یک لباس رسمی و متداول در مکان های رسمی تبدیل شد. در قرن 19 میلادی، پوشیدن مانتو به همان شکلی سنت، به دست فراموشی سپرده شد و امروز تنها ردپایی از آن در برخی موزه های هنری به چشم می خورد.

تاریخچه مانتو در ایران

تاریخچه مانتو در ایران

با آنکه مانتو در زادگاهش با استقبال زیادی مواجه نشد و خیلی زود خانم ها پوشیدن و دوختن آن را فراموش کردند، اما وقتی در ایران انقلاب شد، این لباس با توجه به فرهنگ و با توجه به مذهبی که ایرانیان از آن پیروی می کردند، دستخوش تغییراتی زیادی گشت و به یک لباس رسمی تبدیل شد. تحولات مانتو در دهه های گذشته را در ادامه مورد بررسی قرار داده ایم.

تحولات مانتو در دهه 60

اگر بخواهیم تاریخچه مانتو را از زمانی که این لباس وارد ایران شد مورد بررسی قرار دهیم، می بایست از دهه 60 شروع کنیم. در آن زمان، اغلب، دانشجویان این لباس را به تن می کردند. بعد از سال 61، این لباس در ادارات نیز رواج پیدا کرد و برخی خانم ها روی مانتو چادر نیز به سر می کردند.

در دهه 60، مانتوها با آستین های بلندی دوخته می شدند و معمولا برای نگه داشتن سرآستین ها، دکمه و یا کش در این قسمت دوخته می شد. یقه آنها گرد بود و معمولا در دوختشان از بارانی ها الگو می گرفتند. مانتوهای دهه 60، دکمه دار و معمولا نیز بلند بودند و بعد از از سال 65،  اِپُل نیز به مانتوها اضافه شد و تغییراتی مانند بلند شدن قد مانتو و پاکتی شدن سر آستین نیز در آنها به وقوع پیوست. رنگ مانتوها در این دهه، تیره بود و کمتر می توانستید مانتوهایی با رنگ های روشن را مشاهده کنید.

مانتو در دهه 70

در ادامه صحبت در خصوص تاریخچه مانتو، به دهه 70 می رسیم؛ تحولات مانتو در این دهه بیش از قبل بود. در دهه 60  اغلب مانتوها به رنگ های تیره دوخته می شدند، اما در دهه 70، مانتوهای رنگی نیز در بازار مد شد و استقبال خوبی نیز از آنها به عمل آمد. یکی از معروف ترین و مشهورترین مدل های مانتو در این دهه، مانتوهای خفاشی بود؛ این مدل نیز طرفداران زیادی داشت و بسیاری خانم ها علاقه داشتند آن را به تن کنند.

مانتو در دهه 80

بررسی تاریخچه مانتو در دهه 80 از کاهش دوخت مانتوهای گشاد خبر می دهد. در این دهه، اغلب مانتوهایی که در بازار یافت می شد، تنگ تر و فیت تر بودند و همین مساله باعث شد خانم از آن استقبال بی نظیری به عمل آورند. به بازار آمدن مانتوهای طرحدار و تنوع در طرح و رنگ مانتوهایی که در این دوره دوخته می شد، از تحولات این دوره می باشد.

مانتو در دهه 90

تاریخچه مانتو در دهه 90 با بزرگ ترین تحول خود، رو به رو شد؛ در گذشته، مانتوها اغلب به صورت دکمه دار دوخته می شدند، اما در این دهه تعداد مانتوهایی که به صورت جلوباز وارد بازار می شدند، رو به افزایش گذاشت. مانتوهایی که در دهه 90 توسط خیاط ها و تولیدکنندگان لباس دوخته می شود، به تنگی و چسبانی قبل نیستند و اندکی گشادتر می باشند. خلاقیتی که طراحان لباس در این دهه در حوزه دوخت مانتو اعمال می کنند، باعث شده تحولات مانتو بیش از گذشته توجه مان را به خود جلب کند.

تاریخچه مانتو در دنیا

جمع بندی

موضوعی که ما در این متن در مورد آن صحبت کردیم، تاریخچه مانتو بود. مانتو متداول ترین پوشاکی است که خانم های ایرانی در فضاهای مختلف آن را به تن می کنند و به همین دلیل است که تنوع قابل توجهی را می توان در مدل ها و رنگ های این لباس مشاهده کرد. دوختن مانتو به زیباترین شکل، یک هنر به شمار رفته و برخی خانم ها برای آنکه هزینه های خود را کاهش دهند و یا برخی دیگر برای آنکه همیشه یک مانتوی جدید برای پوشیدن داشته باشند، به سراغ این هنر می روند. اگر شما نیز در یکی از این دو گروه جای دارید، توصیه می کنیم در دوره مانتو دوزی نیک اندیشان شرکت کنید. تمامی نکات ریزی که در رابطه با دوخت مانتو باید رعایت گردد، در این دوره ارزشمند ارائه می گردد.

برای ثبت نام در دوره آموزش مانتو دوزی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش مانتو دوزی نیک اندیشان؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. و در حین آموزش هر آنچه که در بازار کار آن مهارت، نیاز دارید را با زبان ساده و به صورت منتوری (تجربی) به شما منتقل می کنند تا بتوانید در آینده خیلی نزدیک از آن مهارت (حرفه) که یاد گرفته اید، درآمدزایی کنید.

آیا نیک اندیشان به جز دوره مانتو دوزی ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه خیاطی ، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه خیاطی ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

دوره خیاطی نازک دوزی ،  دوره خیاطی ضخیم دوزی ، دوره برشکاری و الگو سازی  ، دوره دوخت لباس بچگانه ، دوره آموزش سوزن دوزی

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
تفاوت طراحی لباس و طراحی دوخت چیست؟
نوشته بعدی
نازک دوزی چیست؟ و شامل چه مهارت هایی می شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image